Cei doi cunoscuti lideri de opinie au revenit cu precizari suplimentare despre proiectul „Cotidianului" si la ultima editie a emisiunii lor de la Realitatea TV.

„S-a inteles ca Generatia Expirata e generatia exterminata. S-a inteles ca facem un fel de clasificari, ca dam note pe ani de nastere si ca stabilim ca trebuie lustrati nu numai fostii politicieni, ci si aia care nu au talent sau aia care sint invechiti intr-un fel sau altul", a spus Andrei Plesu. De aceasta perspectiva s-a distantat si Gabriel Liiceanu. Acesta a precizat in emisiune ca a aplaudat initiativa ziarului nostru intr-o singura directie: „In masura in care se punea in discutie o generatie nascuta politic in comunism si in care selectiile nu s-au facut dupa criterii de merit, ci dupa criterii de oportunism. Aceasta generatie a traversat malul istoriei; era greu de imaginat cum oamenii care au fost selectati inainte si care au slujit valori opuse celor ale Revolutiei continuau sa apara pe scena cu acelasi aplomb. Aceasta generatie am considerat-o eu expirata. Cea care a schimbat camasa pur si simplu, raminind in acelasi trup".

Andrei Plesu a spus, la rindul sau, ca „nu e o problema de generatie; e o problema de caracter. Vorbim de o uzura morala pe care unii nu o asuma. Exista uzura morala si in materie de activitate creatoare, si in materie de activitate politica, cu atit mai mult. Trebuie sa stii cind faci pasul inapoi; nu il faci, ai un aer expirat".

Neagu Djuvara denunta "Generatia Expirata" Traian Ungureanu, despre Romania care a produs Generatia Expirata Plesu si Liiceanu despre Generatia Expirata