Democratii craioveni au pus la cale o strategie prin care opozitia sa ramina fara nici un loc in Consiliile de Administratie ale regiilor locale.

PSD a obtinut 13 mandate de consilier local la alegerile din 2004, iar toate cele patru posturi de director general de la regiile autonome de pe linga Primaria Craiova erau ocupate de membri ai PSD. Intr-o jumatate de mandat, social democratii au pierdut insa cinci consilieri locali, care au parasit partidul, la fel cum au facut si doi dintre directorii de regii, Tatian Tudorache (RA Termoficare) si Ilie Badescu (RADPFL - Regia de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ). La aceasta ora, Virgil Boboc de la RA Transport este singurul pesedist craiovean care rezista in fruntea unei regii a Primariei Craiova.

Pesedistilor, mai mari sau mai mici, care au supravietuit in diverse posturi caldute, li se pregateste insa lovitura de gratie. Modificarea componentei Consiliilor de Administratie ale regiilor de pe linga Primaria Craiova va intra pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Municipal din 30 noiembrie. Initiativa apartine consilierului local democrat Teodor Radu, care, in acelasi timp, este si consilierul personal al primarului Craiovei, Antonie Solomon, si el recent inrolat la PD.

„Eu am propus ca posturile din Consiliile de Administratie sa fie impartite in functie de numarul de consilieri locali pe care ii are fiecare partid. Astfel, PSD nu va mai avea 13, ci sase reprezentanti, PD va avea sapte posturi, PNL ii vor reveni patru sau cinci, iar restul vor fi la PRM. PD si PNL au impreuna 14 voturi in CL, adica majoritatea simpla, deci, daca toti consilierii nostri vin la sedinta, am putea chiar sa numim noi toti reprezentantii in Consiliile de Administratie", spune Teodor Radu.

Pesedistii ameninta cu tribunalul

Ideea nu le suride, desigur, pesedistilor craioveni, care au anuntat ca vor ataca in instanta orice tentativa de acest gen a PNL-PD. „Asta face parte din mirlaniile politice ale democratilor. Domnul Radu poate sa zica orice, sa spuna ca el, cu majoritatea pe care o are in consiliu, poate sa ia toate posturile si sa le duca acasa. Asta nu inseamna ca noi o sa stam spectatori si o sa-l aplaudam cind schimba componenta Consiliilor de Administratie, pentru ca au mai momit ei citiva consilieri. Daca incearca asa ceva, o sa atacam hotarirea in contenciosul administrativ", a anuntat Dan Magla, consilier local si purtator de cuvint al PSD Craiova.

Ideea le suride penelistilor, care au replicat si ei prin presedintele PNL Dolj, Mario Ovidiu Oprea. „Nu respingem ideea, dar nu am stabilit inca un procentaj. Cit priveste PSD, acest partid a avut mai multe necazuri in ultima vreme, deci inca unul nu cred ca va avea efect ucigator. Daca au supravietuit ei disparitiei matusii Tamara, n-o sa moara fara citeva locuri in CA", a spus senatorul.