Schiul este pentru oameni eleganti. Exista si destule persoane care vor sa iasa din tipare. ISTORIE. Telemarkul reprezinta o tehnica de baza pentru luarea virajelor, fiind folosita in prima jumatate a secolului trecut. De cativa ani a aparut o

Schiul este pentru oameni eleganti. Exista si destule persoane care vor sa iasa din tipare.

ISTORIE. Telemarkul reprezinta o tehnica de baza pentru luarea virajelor, fiind folosita in prima jumatate a secolului trecut. De cativa ani a aparut o noua moda care incepe sa prinda si la noi in tara: teleboard-ul. Cum s-a ajuns la asa ceva? S-a luat tehnica de telemark si s-a incercat punerea ei pe un snowboard. Cei care lucrau la acest proiect au gresit placa, iesind una mai lunga si mai ingusta.

TEHNICA. Din punct de vedere al caracteristicilor, teleboard-ul aduna tot ce ofera atat schiul, cat si snowboardul, avand o foarte mare versatilitate. Poate fi folosit pe partiile cu taluzuri multe, dar si pe cele in forma de jumatate de conducta, semicilindrice, ideale pentru acrobatii.

Daca mai vreti si altceva neconventional, incercati snowblades, adica o pereche de schiuri mult mai scurte decat cele normale, numite in termeni populari ""tigai"". Nu incercati pe partie insa capacul de closet. Nu e deloc neconventional, ci doar contraventional.

SCHI DE TURA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.