Sa nu va lasati niciodata impresionat de vreun turist care schiaza avand pe el o pereche de blugi. E clar! Aveti in fata ochilor un paltonar! Pentru a va inscrie in categoria schiorilor trebuie musai sa folositi un echipament special creat pentru spo

Sa nu va lasati niciodata impresionat de vreun turist care schiaza avand pe el o pereche de blugi. E clar! Aveti in fata ochilor un paltonar! Pentru a va inscrie in categoria schiorilor trebuie musai sa folositi un echipament special creat pentru sporturile de iarna.

RETINERE. Ceea ce se poarta pe partiile din Romania este diferit fata de ceea ce se intalneste in Austria, Franta, Italia sau Elvetia. Si nu ne referim neaparat la calitatea tinutelor. In Occident, culoarea hainelor de schi este putin in antiteza cu ce vedem prin Carpatii nostri mari si tari. Daca la noi toata lumea se duce catre rosu cu negru, gri cu portocaliu sau, in cel mai fericit caz, negru cu albastru, in strainatate partiile sunt mult mai pastelate. In ultimu timp se observa si pe partiile noastre o usoara schimbare. Romanul doreste sa fie si el imbracat in pas cu moda, in culorile care sunt in trend, in combinatii indraznete de alb cu verde, roz, mov, in costume de schi mulate pe corp, facute din materiale usoare si moi.

MARCI. Multe din hainele purtate pe partie sunt produse in Romania, chiar daca ele sunt vandute sub ""umbrela"" unor brand-uri renumite din strainatate. Exista si o firma romaneasca care produce haine de schi si snowboard, dar care lucreaza la fel ca cei de afara, apeland la sistemul LOHN. Practic, la Baia Mare se concepe design-ul, se aleg culorile, tesaturile, dupa care productia se subcontracteaza. Tesaturile cu care se lucreaza pentru o obtine o haina nu sunt deloc simple, avand un standard ridicat de calitate. Acest lucru este necesar din cauza faptului ca vremea din zona montana este destul de aspra. Asta nu inseamna ca ceea ce vedem in Romania poate fi folosit peste tot in lume. Cu cat altitudinea la care ajunge turistul este mai mare, materialele din care se construiesc hainele sunt mai pretentioase si mai rezistente la frig.

PEFECT. Ca sa nu va creeze disconfort, o geaca trebuie sa iti vina bine inca de la proba pe care o faci in magazin. Ca materiale folosite, cele mai indicate sunt Polartech, Scholler, NO Wind si Powerstretch.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.