Stenogramele platformistilor i-au incaierat cu totul pe liberali, care se intrec in a dezvalui cat mai multe informatii compromitatoare unii despre ceilalti. Asta in timp ce bugetul risca sa nu fie votat si Guvernul sa cada, daca nu vor fi recuperati

Stenogramele platformistilor i-au incaierat cu totul pe liberali, care se intrec in a dezvalui cat mai multe informatii compromitatoare unii despre ceilalti. Asta in timp ce bugetul risca sa nu fie votat si Guvernul sa cada, daca nu vor fi recuperati unii platformisti.

Bazandu-se pe stenogramele sedintei platformistilor, de la Hotel Hilton, prezentate de Jurnalul National si Antena 3, vicepresedintele PNL Puiu Hasotti a sustinut ca gruparea Stolojan-Flutur va infiinta un nou partid si ca nu va participa la viitorul congres extraordinar al PNL, pentru ca nu are nici o sansa sa-l castige. Mai mult, Hasotti s-a apucat sa dezvaluie si discutiile particulare pe care le-a avut cu unii membri ai Platformei Liberale. Unul dintre acestia i-ar fi spus ca tinta lui Theodor Stolojan nu este sefia partidului, ci postul de prim-ministru. ""Un foarte important si nou membru al platformei, caruia nu-i voi da numele din respect pentru colegii mei, in timpul unei discutii l-am intrebat ce doreste domnul Stolojan. El mi-a spus ca nu doreste sa fie presedintele partidului, ci doreste sa fie prim-ministru"", a sustinut Hasotti. ""Intr-o alta discutie pe care am avut-o cu unul dintre primii adepti ai platformei, deputat, l-am intrebat daca se va duce la PD, iar raspunsul sau a fost afirmativ"", a mai spus senatorul liberal, facand, culmea! apel la platformisti ""sa inceteze atacurile"" care strica imaginea PNL.

DEMITERE. Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a plasat si el pe o pozitie de forta fata de ministrul Gheorghe Flutur, pe care l-a somat in sedinta de Guvern, de fata cu ceilalti colegi din Executiv, sa demisioneze. Cum Flutur a refuzat, Tariceanu i-a promis ca va trimite la Cotroceni cererea de revocare, lucru pe care l-a si facut la finalul sedintei. In locul lui Flutur ar urma sa fie desemnat un finantist, sustine surse guvernamentale fara a da nume. In replica, la initiativa lui Valeriu Stoica, platformistii au anuntat ca ii retrag lui Tariceanu sprijinul politic in Parlament. ""Premierul Calin Popescu Tariceanu este cel care trebuie sa-si dea demisia de onoare din functia de prim-ministru"", se afirma intr-un comunicat al parlamentarilor din Grupul pentru Platforma, care precizeaza si ca nu vor mai vota decat ""legile de continuare a reformelor"" si pe cele care privesc integrarea in Uniunea Europeana, celelalte urmand a fi analizate punctual. O alta masura de forta adoptata de Tariceanu a fost retragerea senatorului Nicolae Vlad Popa din grupul euroobservatorilor.

CADEREA GUVERNULUI. In aceste conditii, primul proiect in pericol este bugetul de stat pe 2007. Grupul senatorilor si deputatilor platformisti se apropie de 30, acestia pot inclina balanta impotriva proiectului. Este posibil insa ca o parte dintre acestia sa dea inapoi, unii declarand ca nu sunt de acord cu respingerea bugetului. Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, spune insa ca este convins ca platformistii il vor vota, dar admite ca respingerea lui poate duce la demisia Executivului. ""Nu e specificat in Constitutie, dar este o cutuma internationala ca, in conditiile respingerii proiectului bugetului de stat, guvernul sa demisioneze. Nu cred ca se poate altfel"", a declarat Olteanu.

Basescu accepta revocarea lui Flutur


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.