Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, finul presedintelui Basescu, a dat ieri declaratii procurorilor in legatura cu vinzarea unui teren la un pret dubios.

Mare parte din conducerea Primariei Municipiului Arad a fost audiata in ultimele zile de catre procurorii DNA in legatura cu vinzarea unui teren de 5 ha din centrul orasului catre firma privata Elecon Plus. Anchetatorii au descoperit ca, dupa ce primaria a vindut terenul cu 16 euro metrul patrat, incasind 800.000 de euro, Elecon Plus a revindut acelasi teren cu 3,5 milioane de euro.

Tranzactia a atras atentia unor consilieri municipali din opozitie, care sustin ca patronul firmei Elecon Plus este un apropiat al primarului aradean Gheorghe Falca (PD). „Am fost invitat aici ca si colegii mei din primarie care au fost ieri. Am fost intrebat de actele premergatoare vinzarii terenului de sub fosta fabrica de zahar. Ce pot sa va spun este ca eu nu am facut parte din comisia de negociere cu firma care a cumparat terenul, in locul meu fiind delegat viceprimarul Tiberiu Dekany", a declarat primarul Falca.