Un barbat mascat a tinut sub amenintarea armei elevii si profesorii unei scoli din Germania. Incidentul s-a terminat tragic. Agresorul, care avea asupra sa si un dispozitiv exploziv, s-a sinucis, iar cel putin opt persoane au fost ranite.
Un barbat mascat a tinut sub amenintarea armei elevii si profesorii unei scoli din Germania. Incidentul s-a terminat tragic. Agresorul, care avea asupra sa si un dispozitiv exploziv, s-a sinucis, iar cel putin opt persoane au fost ranite.
Incidentul a avut loc in jurul orei locale 9:30 (10:30, ora Romaniei), intr-un orasel linistit din nord-vestul Germaniei, cu o populatie de circa 35.000 de locuitori, aflat in apropierea granitei cu Olanda. Un barbat mascat a intrat in scoala Geschiwister, avand asupra sa o arma de mici dimensiuni, si a tras mai multe focuri de arma inainte de a lua ostatici mai multi elevi, un profesor si un paznic. Din declaratiile politistilor, se pare ca agresorul era un fost elev, in varsta de 18 ani, care ar fi actionat dintr-o razbunare in urma unor certuri pe care le-ar fi avut cu cei din conducerea scolii. Potrivit autoritatilor, suspectul s-a baricadat in cladire si a luat cu el ostatici mai multi elevi, o profesoara care era insarcinata, dar si un paznic, angajat al institutiei, toti fiind raniti, pe care a amenintat ca-i va ucide. Adolescentul isi atasase de corp si un dispozitiv exploziv, pe care serviciile pirotehnice l-au dezamorsat, a precizat politia din Muenster. Desi din primele declaratii reiesea ca tanarul a fost ucis de politisti, se pare ca la interventia unui comando al trupelor speciale avand ca misiune clara lichidarea agresorului, acesta s-a speriat si s-a sinucis. Un purtator de cuvant al politiei a declarat ca majoritatea elevilor au reusit sa iasa din cladirea scolii care este securizata in prezent si ca victimele care au fost tinute ostatice sunt usor ranite. Cunoscuti ai agresorului au declarat ca acesta avea un comportament inadecvat, dar si probleme psihice. Autoritatile din Emsdetten continua cercetarile la fata locului pentru a stabili care au fost motivele pentru care tanarul, in varsta de numai 18 ani, a intrat inarmat in scoala amenintand cu moartea elevii si profesorii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin