Jumatate din indatoriri pentru Charles, serbarile regale pentru ea.

Regina Elisabeta a II-a, care ocupa tronul Marii Britanii de 53 de ani, opteaza pentru semipensionare: ea ii va transfera printului Charles 50% dintre atributiile publice pe care le are. In momentul de fata, Charles o suplineste deja pe regina-mama in proportie de 30%. Potrivit tabloidului „Mail on Sunday", este vorba despre inca un pas pe care Elisabeta il face catre „retragere", dupa ce, in urma cu doua saptamini, a transferat doi dintre cei mai apropiati colaboratori ai sai de la Palatul Buckingham la castelul Windsor - asistenta sa personala si cel mai fidel dintre paji.

Printul consort si-a convins nevasta

Regina, care a implinit 80 de ani, sufera de sciatica si in ultima luna acuza tot mai des dureri de spate. Pe de alta parte, printul consort Filip, care are 85 de ani, ii cere reginei de mai multa vreme sa se transfere la Windsor. Tabloidul britanic scrie ca Filip uraste viata de la Buckingham si ca se simte mai in largul sau la Windsor, unde poate sa faca lungi plimbari prin parcul resedintei regale. Sciatica regala a accelerat, doar, luarea deciziei.

Din 1937, de cind traieste la Buckingham (atunci cind tatal ei a devenit rege sub numele de George al VI-lea), reginei nu i-a placut niciodata aceasta resedinta fastuoasa din inima Londrei, pentru ca ii da senzatia ca „locuieste deasupra unui magazin". Marea ei dragoste este Windsor, iar in 1992, cind castelul a fost devastat de flacarile unui incendiu, regina a suferit o adevarata trauma.

Ceremoniile cele mai solemne si mai rafinate nu i le lasa, insa, lui Charles. Ea va fi cea care va organiza la Windsor serbarile regale in care vor fi acordate cele mai inalte titluri din regat.