O femeie aflata in moarte cerebrala va primi o pastila „miraculoasa" care a ajutat alti pacienti, in aceeasi stare, sa „se trezeasca".

Judecatorii de la un tribunal din Marea Britanie au respins cererea familiei femeii de a o lasa sa moara, deconectind-o de la aparatele ce o hranesc artificial. Femeia are 53 de ani si se afla in coma dupa o hemoragie cerebrala masiva, suferita in august 2003. Familia sa doreste ca femeia sa nu fie resuscitata, pentru ca, daca si-ar reveni, ar trebui sa traiasca cu dizabilitati severe, fiind constienta de starea in care se afla.

Decizie controversata

Decizia lui Mark Potter, presedintele Inaltei Curti pentru familie, nu a fost facuta inca publica. El spune ca doctorii trebuie sa incerce si administrarea medicamentului Zolpidem inainte de deconectarea aparatelor. Avocatul, care ceruse Curtii o hotarire in acest sens, s-a bazat pe publicitatea facuta cazurilor din Africa de Sud si Statele Unite, anul trecut, cind pacienti cu leziuni cerebrale s-au trezit si au vorbit dupa ce le-a fost administrat acest medicament. Inalta Curte britanica a permis, din 1993 pina acum, decuplarea de la aparate a citeva zeci de pacienti cu PVS, atunci cind familia, doctorii si avocatul au cazut de acord ca moartea era in interesul pacientului.