Blocurile ANL din Botosani au fost impinzite de tineri PSD-isti si ziaristi.

Inspectoratul de Politie al Judetului Botosani (IPJ) ancheteaza modul in care au fost acordate locuintele ANL pentru tineret in legislatura precedenta. IPJ a
Blocurile ANL din Botosani au fost impinzite de tineri PSD-isti si ziaristi.

Inspectoratul de Politie al Judetului Botosani (IPJ) ancheteaza modul in care au fost acordate locuintele ANL pentru tineret in legislatura precedenta. IPJ a cerut de la primarie dosarele in baza carora au fost repartizate apartamentele din cartierul ANL Bucovina in 2003, an in care conducerea primariei era asigurata de PSD, formatiune care detinea si cei mai multi consilieri municipali.

Printre beneficiari s-au numarat o multime de tineri social-democrati, inclusiv Doina Federovoci, presedintele TSD Botosani si sef de cabinet parlamentar al prim-vicepresedintelui PSD Botosani de la acea data, dar si Florentina Cozminca, nepoata fostului ministru al Administratiei Publice Octav Cozminca. Aceasta din urma a fost introdusa pe o lista speciala, ca persoana cu handicap de vedere, desi, pentru o perioada, a fost crainica la un post de televiziune local.

Autodenunt

Totodata, printre beneficiarii de locuinte sint si o multime de ziaristi, atit de la publicatii si posturi locale, cit si corespondenti la media nationale, care au fost la rindul lor introdusi pe lista speciala, de obicei cu argumentul ca ar avea o situatie familiala deosebita.

Ancheta a fost declansata in urma unei sesizari a deputatului PSD Catalin Buhaianu, el insusi chirias intr-o astfel de locuinta ANL, pe care a primit-o in perioada in care era directorul Directiei Judetene de Sport. Buhaianu a solicitat un control din cauza numeroaselor acuze vehiculate in privinta repartizarii apartamentelor ANL.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.