Mugur Ciuvica o acuza pe Elena Udrea ca s-a asociat cu un protejat al fratilor Camataru. Fosta consiliera a lui Basescu spune ca acea firma nu a functionat nici o zi si ca a cerut radierea ei.

„In iunie 2006, Elena Udrea s-a asociat cu Nicolae Dumitru, zis Niro, finul si protejatul clanului Camataru. Firma se cheama New Global Investments SRL, iar Elena Udrea are 25% din actiuni, sotul ei, Dorin Cocos, 25% din actiuni, iar firma Niro 95 Impex SA, care apartine lui Nicolae Dumitru, celelalte 50% din actiuni", spune Mugur Ciuvica, ale carui afirmatii sint confirmate de catre Registrul Comertului.

Nicolae Dumitru este cel care a infiintat, impreuna cu Nicu Gheara, complexul Europa din Bucuresti. Pe 22 septembrie 2004, fratii Camataru au declarat Comisiei de abuzuri din Senat ca Niro este finul lor si ca Nicu Gheara s-a suparat pe ei pentru ca l-au obligat pe Niro sa semneze niste acte.

Elena Udrea (foto) a recunoscut ieri participarea sa ca actionar la aceasta firma. Ea a precizat ca firma nu a functionat nici o zi, iar in septembrie 2006 a cerut rezilierea societatii, deoarece „motivul pentru care a fost constituita (edificarea unei constructii) a devenit irealizabil".

„Dezvaluirile domnului Ciuvica sint parte evidenta a unei campanii de intoxicare a presei, care serveste intereselor grupului Tariceanu – Patriciu – Voiculescu", afirma Udrea, care a decis sa-l dea in judecata pe Ciuvica pentru calomnie. La rindul sau, Nicolae Dumitru considera ca acuzatiile lui Ciuvica prejudiciaza imaginea firmelor Niro si a decis si el sa-l dea in judecata pe Ciuvica.

Romanii primesc liber la munca in Slovenia si Cipru

Slovenia intentioneaza sa-si deschida piata muncii pentru Bulgaria si Romania.

Premierul sloven Janez Jansa a declarat ca tara sa lupta pentru deschiderea pietei europene a muncii pentru cele doua noi membre UE.

O pozitie similara a adoptat si Cipru, prin vocea ministrului Muncii de la Nicosia, Antonis Vassiliou. Autoritatile cipriote vor continua sa-i expulzeze insa pe bulgarii si romanii care se afla ilegal in Cipru, o masura pe care ambasadele celor doua state, citate de cotidianul cipriot „Politis", o considera „ilogica", o data ce aceiasi muncitori se vor intoarce legal in Cipru dupa 1 ianuarie 2007.