Japonezul Daisuke Nakanishi a pedalat opt ani in jurul lumii ca sa ajunga sa fie tilharit in judetul Vrancea.

Dupa ce a muncit sase ani ca sa stringa 50.000 de dolari, Daisuke s-a hotarit sa strabata lumea in lung si-n lat. Romania e tara cu numarul 81 de pe lista sa si urmeaza alte 40. Traseul parcurs pina acum pe cinci continente insumeaza 102.780 de kilometri cu bicicleta si alte citeva mii cu avionul. Desi nu-i prisosesc, banii ii sint suficienti pentru ca isi face repede prieteni care il gazduiesc si-i ofera o masa calda.

La Bucuresti a ajuns venind prin Chisinau, unde a primit o diploma de onoare si o medalie de aur, care i-a fost insa furata in Focsani de copiii dintr-o familie roma. „In fata unui magazin de piese de bicicleta m-a oprit un barbat cu aspect de mafiot italian insotit de niste copii de zece ani care fumau. M-au invitat sa dorm la ei acasa, unde m-au buzunarit si mi-au furat medalia din bagaje", povesteste Daisuke. Aventuri asemanatoare a mai avut in Maroc si in Brazilia, unde i s-au furat cardurile.

In drumetiile sale, niponul a cunoscut personalitati precum Jimmy Carter, Edmund Hillary, Pele sau Lech Walesa. Dupa Romania, are de gind sa viziteze Iugoslavia si Italia, mai apoi Africa si Orientul Mijlociu, dupa care revine acasa.