Presedintele Traian Basescu s-a dus la Guvern pentru a discuta situatia din domeniul energetic.

Problema energetica l-a adus la Palatul Victoria pe Traian Basescu. El a discutat timp de o ora cu premierul Tariceanu, ministrul Economiei, Codrut Seres, si cu ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, despre siguranta energetica a Romaniei si solutiile de reducere a costurilor facturilor de energie si gaze. Privatizarile din sectorul energetic, inclusiv clauzele din contractul de vinzare a Petrom, nivelul redeventei si de fiscalitate aplicat companiei se vor afla miercuri pe ordinea de zi a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

Seful OMV, intre presedinte si premier

Daca seful statului s-a pronuntat in favoarea renegocierii contractelor de privatizare in domeniul energetic, primul-ministru spune ca „desi au fost negociate foarte prost si pun statul roman intr-o situatie foarte dificila", nu se pune problema renegocierii lor.

Totusi, Tariceanu va avea astazi o intilnire cu Wolfgang Ruttenstorfer, presedintele grupului austriac OMV, actionarul majoritar al Petrom, pentru a incerca „responsabilizarea sociala a companiei". Ieri, si Basescu a avut o intilnire cu Ruttenstorfer. "Reprezentantii OMV si-au exprimat disponibilitatea de a colabora cu Guvernul in vederea gasirii unor solutii pentru diminuarea efectelor sociale ca urmare a majorarii preturilor la energie", precizeaza Administratia prezidentiala.

Contractul Petrom, la DNA

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a solicitat Ministerului Economiei, in 26 aprilie, contractul de privatizare a companiei Petrom, raportul de evaluare, contractul de consultanta si decizia prin care au fost numiti membrii comisiei de privatizare, in vederea solutionarii unui dosar penal, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale. Actele au fost trimise de minister catre DNA la 19 mai. Documentele solicitate de DNA numara 1.146 de file, din care contractul de privatizare are

676 de file.