Unei angajate a companiei britanice British Airways (BA) i s-a interzis de catre conducere sa mai poarte la vedere, in timpul programului, un lantisor cu cruciulita, relateaza presa britanica. Nadiei Eweida, in varsta de 55 de ani, angajata a biroulu
Unei angajate a companiei britanice British Airways (BA) i s-a interzis de catre conducere sa mai poarte la vedere, in timpul programului, un lantisor cu cruciulita, relateaza presa britanica. Nadiei Eweida, in varsta de 55 de ani, angajata a biroului de imbarcari a BA de pe aeroportul Heathrow, i s-a pus in vedere in luna octombrie sa nu-si mai puna lantisorul cu cruciulita peste uniforma de serviciu si sa-l ascunda sub o bluza sau cravata. Femeia a contestat insa decizia sefilor sai directi, precizand ca este dreptul sau sa-si expuna in public apartenenta la religia crestina.
BA a precizat ca recunoaste dreptul angajatilor sai de a purta diverse bijuterii cu semnificatie religioasa, dar ca acestea trebuie purtate pe sub uniformele de serviciu. "Alte elemente vestimentare cu semnificatii religioase cum ar fi turbanele, hijab-uri (basma musulmana) sau bratarile indiene pot fi purtate pe deasupra uniformei daca angajatii nu au alta varianta", au precizat reprezentantii companiei intr-un comunicat de presa.
BA a fost criticata dur luna trecuta, dupa ce presa a publicat faptul ca Nadia Eweida a fost trimisa in somaj pana la solutionarea acestei probleme. Peter Hain, secretarul de stat pentru Irlanda de Nord, a calificat gestul companiei aeriene drept unul "stupid". (D.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.