De ani buni a lasat microfonul de reporter, pentru a prezenta „Stirile diminetii", la PRO TV.

E comod sa intri intr-o rutina: prezentare stiri de dimineata - glume cu Dedu-Busu?

Nu sint intr-o rutina. Prin comparatie cu celalalte programe de stiri, cele de dimineata sint cele mai relaxate. Putem face comentarii, mai glumim cu omul pina se trezeste. E adevarat insa ca le consider o etapa. Dar ma implic extrem de mult si in structura lor si, ca urmare, chiar au suferit o serie de modificari in ultima vreme.

Ce te poate determina sa faci aceleasi lucruri, timp de multi ani?

Le fac mereu altfel.

Cifra de rating te poate alinta, te poate „incremeni in proiect"?

Audienta e importanta. Eu nu pot sa spun ca sutele de mii de telespectatori, dimineata, nu conteaza. Faptul ca jumatate dintre romanii care deschid dimineata televizorul pun direct la „Stirile PRO TV", fara alte dorinte, e chiar linistitor. Numai cei care fac rating mic spun ca acesta nu conteaza. Dar ce sens are sa te consideri un bun croitor, daca nimeni nu-ti cumpara hainele?

Brandul, industria PRO TV, este, din acest punct de vedere, un impediment?

Dimpotriva. O provocare e si structura ratingului. Dar noi, dimineata, luam cea mai mare pondere din segmentul high-education, cel mai pretentios. Pe el batalia e mai mare. Totusi, in aceasta industrie, gasesti impedimente numai daca le cauti. Pina la urma, totul e ca un joc. Conteaza cit rezisti pina esti eliminat.

Ti-e frica de un nou inceput? Nu ti se propune altceva?

Mie mi-e frica de plafonare. La PRO am trait numai din proiecte noi. Paralel cu stirile am avut o emisiune economica pe PRO TV International, fac training cu oamenii noi si chiar acum sint implicata intr-un proiect care se va materializa peste citeva luni.

Era mai bine pe vremea reporterului Liptak?

Nu era mai bine sau mai rau. E foarte bine ca am trecut prin asta. E foarte important sa stii sa faci o stire, sa ai experienta live-ului. Eu am facut asta opt ani si nici acum nu exista o delimitare stricta intre prezentare si munca de teren, pentru ca eu inca fac live-uri si reportaje. Alte avantaje, ca prezentator: mai mult timp pentru documentare, mai multe weekenduri libere, mai multa incredere in mine. Evident e un pas inainte. Dar spun din nou: toate la timpul lor, e mai bine sa nu arzi etapele in aceasta meserie.

Averea.

Credite pe 20 de ani pentru o locuinta aflata in constructie. O masina din 1999, a familiei. Nici o afacere. Sint jurnalista, nu senator, pentru Dumnezeu!

Interviul de fata.

Sper sa fie in avantajul meu. Sincer, vreau sa vorbesc si despre altceva decit shopping, creme sau despre cit de scumpe au fost vacantele.