Doua exemplare din prima rezervatie naturala pentru ursi din Romania poarta numele celebrelor actrite Sophia Loren si Gina Lollobrigida.

Actorul francez Pierre Brice, 77 de ani, cel care a dat viata pe ecran celebrului personaj Winneto
Doua exemplare din prima rezervatie naturala pentru ursi din Romania poarta numele celebrelor actrite Sophia Loren si Gina Lollobrigida.

Actorul francez Pierre Brice, 77 de ani, cel care a dat viata pe ecran celebrului personaj Winnetou, a inaugurat simbata, la Zarnesti, Rezervatia naturala pentru ursi "Liberty, libertate pentru ursi". Pierre Brice, oaspetele de onoare al evenimentului organizat de Asociatia Milioane de Prieteni si de Asociatia Internationala de Protectie a Animalelor, a nasit doi pui de urs cu numele a doua dintre cele mai indragite dive ale actorului, Sophia Loren si Gina Lollobrigida.

Cunoscutul actor s-a reintilnit la Zarnesti si cu regizorul Sergiu Nicolaescu, alaturi de care a turnat, in 1967, filmul "Dacii", dar si cu vreo 200 de fani amatori de autografe. Unul dintre ei i-a oferit un cal, insa actorul l-a refuzat.

Rezervatie de un milion de euro

"L-am ales pe Pierre Brice pentru a deveni ambasadorul nostru in strainatate pentru ca este un mare actor, un mare iubitor de animale si vrem ca aceasta rezervatie, pentru care s-a cheltuit un milion de euro, sa fie vizitata de turisti din toata lumea. Din primavara, rezervatia va fi deschisa si publicului", a spus Cristina Lapis, presedintele Asociatiei Milioane de Prieteni.

In parcul de 60 ha traiesc 15 ursi, urmind sa fie adapostiti aproximativ 50, toti adusi din captivitate - de pe linga restaurante sau gradini zoologice private. Simbata seara, Brice si-a lansat volumul autobiografic "Winnetou si eu".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.