Acum vreo trei saptamani au venit baietii cu schimbatul bordurilor si pe strada mea. Stiti - "Afacerea Bordurilor" - care va fi anchetata de DNA dupa ce se va schimba actualul regim. Si-au facut treaba si au plecat, nu inainte de a mitralia restul st
Acum vreo trei saptamani au venit baietii cu schimbatul bordurilor si pe strada mea. Stiti - "Afacerea Bordurilor" - care va fi anchetata de DNA dupa ce se va schimba actualul regim. Si-au facut treaba si au plecat, nu inainte de a mitralia restul strazii. De cate ori ies din scara blocului meu ma impiedic automat de un morman imens de moloz si resturi de asfalt. Totusi, locuiesc intr-un cartier Okay, cam intre generalul Vlad si generalul Caraman. Intrarea in blocul meu se face insa prin spate. Asa ca nu pot, de fiecare data cand ma izbesc de bolovanii Primariei, sa nu ma gandesc la realitatea Romaniei lui Potemkin. Asa ca recomand tuturor diplomatilor si oficialilor europeni si internationali sa aiba grija, cand pun sub lupa actuala Romanie, sa se uite bine si in spatele blocurilor, in spatele afacerilor, in spatele Puterii.
La fel, si in spatele societatii civile, cu multi reprezentanti in Putere. De exemplu: un grup zgomotos de organizatii ale "societatii civile" pretinde, cu o vehementa specifica dracilor in postul nasterii Mantuitorului, sa fie eliminate simbolurile religioase din scoli. Operatiunea este importata din societati "secularizate" (Franta, Statele Unite); dar si acolo se izbeste de protestul comunitatilor de credinta crestina, mozaica sau musulmana. Liviu Mihaiu, mai saltaret in gandire, s-a intrebat, pe buna dreptate, ce se va intampla cu simbolurile religiei consumismului mondial, care abunda azi in scoli, pe diverse suporturi: Coca-Cola, Pepsi, Mc Donalds?! Cu alea e voie? Eu as mai fi adaugat si steaua rosie cu cinci colturi, pe lista celor admise. Doar nu e Cruce, steaua lui David sau simbolul Islamului. Printre co-semnatarii cererii anti-religie se numara organizatii bine unse ale Retelei Soros (Soros Open Network). Le-as recomanda insa, inainte de a merge mai departe, sa studieze simbolurile prezente in scolile din Israel, de la care avem numai de invatat si unde steaua lui David este chiar pe steag. La noi, ce vor face urmasii activistilor comunisti cu crucea de pe Stema?
Argumentele imbratisate de militantii anti-crestini se bazeaza, chipurile, pe respectarea drepturilor copilului, ale omului, dar sunt in realitate, ca si comunismul, exact impotriva acestora. Fundamentul societatilor democratice ale lumii - Declaratia Universala a Drepturilor Omului - la articolul 29, spune clar: "In exercitarea drepturilor si libertatilor sale, fiecare om este supus numai ingradirilor stabilite prin lege, exclusiv in scopul de a asigura cuvenita recunoastere si respectare a drepturilor si libertatilor altora si ca sa fie satisfacute justele cerinte ale moralei, ordinii publice si bunastarii generale intr-o societate democratica". Or, morala publica a Romaniei democratice este cea crestina, bazata pe drepturile suverane ale poporului majoritar crestin, dar care, conform specificului tolerantei ortodoxe, accepta alaturi de el toate celalalte confesiuni recunoscute.
Si asa ajungem la intrebarea fireasca statului potemkenist in care traim. Pentru ca o persoana avizata spunea recent ca, atunci cand membrii societatii civile cu pretentii de monopol absolut asupra judecatilor morale in societatea romaneasca post-decembrista se aliniaza neconditionat cu cei cu care au pretins public ca se lupta pe viata si pe moarte in ultimii 16 ani - comunistii si comunismul ateist - de fapt isi deconspira propriile vulnerabilitati si angoase pe subiectul legaturilor compromitatoare cu fosta Securitate, cu sistemul lui Potemkin.
Pana vine escavatorul sa-mi ia resturile mizere din fata portii, pun si eu mana pe-o lopata, ceea ce va doresc si dumneavoastra.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.