Premierul Tariceanu i-a indemnat sambata pe sustinatorii liberali ai grupulul Stolojan-Stoica sa se inscrie in PD si i-a avertizat ca nu va permite ca partidul sa fie sacrificat pe "altarul" altcuiva. Tariceanu a dat gir astfel faptului ca princip
Premierul Tariceanu i-a indemnat sambata pe sustinatorii liberali ai grupulul Stolojan-Stoica sa se inscrie in PD si i-a avertizat ca nu va permite ca partidul sa fie sacrificat pe "altarul" altcuiva. Tariceanu a dat gir astfel faptului ca principala cauza a apelor tulburi din PNL este in exteriorul partidului. Premierul a facut aceste declaratii la sedinta Comitetului Executiv al Ligii Alesilor Locali PNL. "Daca acest grup mic apreciaza ca ideile care sunt proprii partenerilor nostri de Alianta sunt mai valoroase decat ideile noastre si vor sa se duca alaturi de ei, n-au decat s-o faca. Dar, daca vor sa duca partidul pe altarul cuiva, atunci, cat sunt eu presedinte, va garantez ca nu vor putea s-o faca", a insistat Tariceanu aflat in contraofensiva. El a sustinut ca daca nemultumitii liberali vor migra din PNL, partidul nu va avea mult de suferit. "Nici eu, nici dumneavoastra nu ne-am dori asa ceva, dar daca au pareri diferite ar fi mai bine sa-si vada de drum. Oportunismul in politica este extrem de pagubos", a precizat premierul.
Riscul mesajului confuz
"In PNL nu este furtuna, furtuna este pe platforma. Este extrem de important sa ramanem bine ancorati in realitate. Realitatea nu este cea de politica de doi bani intre Ionescu si Popescu sau intre unul care a sarit pe platforma si cel care a ramas in PNL", a declarat Tariceanu. Desi i-a facut cu ou si cu otet pe platformisti, el a spus ca este dispus sa dialogheze cu acestia. "Nimeni nu vrea sa spuna ce este cu aceasta platforma. Noi nu refuzam dialogul cu orice persoana care consimte la cateva elemente care ne tin impreuna: statutul PNL, ideile si principiile liberale. Daca intr-un partid nu se respecta deciziile, acesta se transforma intr-o adunatura in care fiecare vorbeste ce crede, spune ce vrea si, evident, mesajul catre electorat devine confuz", a completat seful Executivului, citat de Mediafax. El a spus ca daca Stolojan va dori sa revina in PNL este "binevenit", insa a opinat ca intre declaratiile publice ale acestuia si realitate este "o mare prapastie". Liderul liberalilor din Capitala, Ludovic Orban, a apreciat sambata ca Gheorghe Flutur ar trebui sa-si dea demisia din functia de ministru al Agriculturii. "In momentul in care o persoana isi da demisia sa nu-si dea jumatate de demisie, ci o demisie completa", a afirmat Orban. "Din semnalele pe care le avem 40 de organizatii judetene si-au exprimat pozitia clara fata de mentinerea stabilitatii, unitatii si identitatii PNL", a spus Orban. Tot sambata, intr-o emisiune televizata, Flutur a declarat ca vrea sa ramana membru PNL si a explicat ca o eventuala demitere a sa din functia de ministru este responsabilitatea lui Tariceanu. In cursul zilei de astazi, grupul lui Gheorghe Flutur se intalneste cu Theodor Stolojan si cu "platformistii" acestuia pentru a discuta despre necesitatea reformei PNL. (R.G.)
Demiterea lui Flutur amanata
Sedinta Comitetului Executiv al PNL, programata pentru astazi, a fost amanata, motivul fiind "convocarea sedintei extraordinare de Guvern destinata rectificarii bugetare", transmite Mediafax.
Comitetul Executiv al PNL trebuia sa se reuneasca pentru a discuta situatia celor 27 de liberali care, in frunte cu Gheorghe Flutur, au initiat un parteneriat cu platforma liberala a lui Theodor Stolojan. In cadrul Comitetului urma sa se discute si demisia lui Flutur din functia de ministru. Surse liberale sustin ca o asemenea decizie in cazul lui Flutur ar putea antrena o riposta din partea partii adverse, iar un alt ministru ar putea sa demisioneze si s-ar ajunge la o criza politica, exact ce vrea sa evite premierul Calin Popescu Tariceanu. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.