Handbalul feminin romanesc a capatat un complex in fata celui rusesc, tricolorele noastre pregatite de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi fiind invinse din nou de rivalele din Est intr-o batalie majora. Dupa ce anul trecut au ratat laurii Mondialelor
Handbalul feminin romanesc a capatat un complex in fata celui rusesc, tricolorele noastre pregatite de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi fiind invinse din nou de rivalele din Est intr-o batalie majora. Dupa ce anul trecut au ratat laurii Mondialelor in fata Rusiei, ieri, reprezentativa noastra a pierdut in fata aceleiasi echipe si finala Cupei Mondiale din Danemarca, cu scorul de 29-28 (13-15), la capatul unei intalniri pe care a dominat-o pana in ultimele doua minute. Insuficient, insa, pentru a castiga un trofeu mondial dupa foarte multi ani.
Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei a inregistrat o noua performanta importanta pentru sportul autohton, clasandu-se pe locul secund la Cupa Mondiala, dar ramane cu regretul de a fi ratat de putin o revansa in fata campioanei mondiale Rusia, aceeasi care in urma cu un an ne-a suflat laurii Mondialelor. Invincibile pana in ultimul act al intrecerii gazduite pana aseara de Sala Sporturilor din Aarhus, echipele Romaniei si Rusiei s-au luptat, aseara, pe viata si pe moarte pentru trofeul mondial, oferind tuturor o disputa dramatica si spectaculoasa. Chiar daca a fost vaduvita de absenta mai multor jucatoare de baza, printre care si Steluta Luca, obligata de medici sa stea in tribune din cauza unei intinderi de ligamente, Romania a reusit sa-si surprinda rivala si sa o domine tactic o mare parte din joc, dar n-a reusit sa incheie competitia in mars triumfal.
Dupa un debut greoi, in care Rusia s-a distantat la 4-0 in minutul 7, golgetera editiei precedente, Elisei-Ardean (10 goluri), sparge gheata si declanseaza un recital tricolor de zile mari. Dupa alte sapte minute, Romania preia conducerea pe tabela de marcaj, scor 7-5, gratie reusitelor pivotului Manea (7), care a dominat admirabil lupta de la semicerc, dar si a interventiilor salvatoare ale "cerberului" Tereza Paslaru. Replica rusa nu intazie, dar tricolorele reusesc sa incheie repriza in avantaj, scor 15-13, si ii fac pe specialisti sa se gandeasca la o surpriza. Dupa pauza, Romania continua sa faca legea pe teren si se distanteaza prin noi reusite semnate de Elisei-Ardean, Varzaru, Manea, Motogna si Meirosu, scor 23-19 in minutul 42, in vreme ce Rusia pare ca se va recunoaste invinsa. N-a fost sa fie asa, insa, deoarece handbalistele noastre au inceput sa se precipite inexplicabil in ofensiva, ratand trei atacuri consecutive din superioritate. Atat au asteptat laureatele mondiale, care egaleaza la 28 si preiau conducerea pe tabela cand mai erau doar doua minute de joc, in vreme ce Romania iroseste o buna ocazie de a duce meciul in prelungiri prin Bese-Motogna, care a fortat o patrundere de la 9 metri si a fost sanctionata corect cu fault in atac cu doar cateva zeci de secunde inainte de final. Exasperat de erorile elevelor sale, Tadici comanda aparare agresiva om la om, dar Rusia are suficienta experienta pentru a nu rata "cadoul" romancelor si castiga finala Cupei Mondiale, cu scorul de 29-28. In finala mica, laureata olimpica Danemarca, invinsa de Rusia in semifinale, cu 32-28, a reusit sa treaca de Ucraina, invinsa Romaniei in penultimul act, cu 27-25, si a urcat pe pozitia a treia a podiumului de premiere, gratie succesului obtinut cu 24-20.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.