Tzahal a anulat ieri noapte atacul asupra casei comandantului militiilor de impotrivire din Gaza dupa ce sute de civili palestinieni au facut un "scut uman" pe acoperis si in jurul casei.
Zece palestinieni, intre care doi copii au fost r
Tzahal a anulat ieri noapte atacul asupra casei comandantului militiilor de impotrivire din Gaza dupa ce sute de civili palestinieni au facut un "scut uman" pe acoperis si in jurul casei.
Zece palestinieni, intre care doi copii au fost raniti de o racheta lansata asupra altor doi responsabili Hamas. Ziarul londonez "Sunday Times" a publicat ieri stirea ca premierul israelian Ehud Olmert a ordonat serviciilor secrete si Tzahalului lichidarea personalitatilor de frunte ale miscarii Hamas, inclusiv Executivul ei politic. Decizia a survenit dupa ce ultimul atac cu rachete "Qassam" asupra localitatii israeliene Shderot a provocat morti si raniti. De la inceputul anului, extremistii palestinieni au lansat asupra asezarilor din sudul Israelului peste 1000 de "Qassam"-uri. Noul ministru responsabil cu strategia israeliana, Avigdor Lieberman, presedintele Partidului Israel Beitenu (Israel-Casa noastra) a declarat: "Conducerea Hamas trebuie sa dispara cat mai repede, sa mearga pe lumea cealalta, aici nu are ce cauta". N ultimii doi ani, serviciile speciale au evitat sa lichideze responsabili politici Hamas, actiunile fiind indreptate numai asupra sefilor militari. Lichidarile acestora si ultimele actiuni militare nu au dat rezultate. Guvernul israelian a ajuns la concluzia ca responsabilii politici Hamas nu mai trebuie sa se bucure de nici-o imunitate. Dupa publicarea stirii in "Sunday Times" toti ministri guvernului palestinian, in frunte cu prim-ministrul Ismail Hanyieh, au disparut. Ei au motive serioase sa se ascunda.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.