""Flamandului si o bucata de mamaliga rece i se pare placinta""
Proverb romanesc Mirela Atanasiu, Suceava: ""Finii mei mi-au facut cadou de curand un fazan. Nu am mai gatit niciodata carne de fazan si nici nu am gasit vreo reteta adecvata.
""Flamandului si o bucata de mamaliga rece i se pare placinta""
Proverb romanesc Mirela Atanasiu, Suceava: ""Finii mei mi-au facut cadou de curand un fazan. Nu am mai gatit niciodata carne de fazan si nici nu am gasit vreo reteta adecvata. Va sunt recunoscatoare pentru orice solutie mi-ati oferi"".
O reteta relativ usor de preparat este ""Fazan umplut la cuptor"". Fazanul se eviscereaza, iar maruntaiele se dau prin masina de tocat. Se amesteca apoi impreuna cu o legatura de patrunjel tocat, 200 g ciuperci, 100 g slanina afumata taiata cubulete, sarea, piperul si alte condimente, dupa gust. Fazanul se coase cu ata si se prajeste in cuptor, intr-o tava cu ulei. Din cand in cand se unge fazanul cu ulei ca sa se rumeneasca frumos. Speram ca aceasta reteta sa va fie de folos. Mihai Sararu, Brasov: ""Peste cateva zile, eu si sotia mea vom aniversa doi ani de casatorie. Ma gandesc sa-i fac o surpriza si sa pregatesc o cina romantica. M-ati putea ajuta, indicandu-mi o reteta speciala?""
Am cautat pentru dumneavoastra o reteta inedita, cu care suntem convinsi ca nu veti da gres. ""Pere glasate cu ciocolata"". Se aleg patru pere, se descojesc, dar se pastreaza coditele. Se oparesc intr-o tigaie cu apa si zahar. Se lasa pana cand s-au inmuiat, apoi se ia tigaia de pe foc si se adauga cateva picaturi de lichior de pere. La bain-marie se topesc 100 g ciocolata neagra si putin unt. Se pun si perele, iar spre sfarsit se adauga o lingura de frisca si un pliculet cu zahar vanilinat. Perele se asaza in cupe, iar langa ele se pune inghetata de vanilie si se toarna compozitia de ciocolata. Se pot presara fulgi de migdale sau de nuca de cocos.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.