Guvernul se reuneste astazi in sedinta extraordinara pentru a discuta proiectul celei de-a patra rectificari bugetare. Ministerul Transporturilor (cu un plus de 656,4 milioane lei), Ministerul Muncii (572 milioane lei) si Ministerul Administratiei
Guvernul se reuneste astazi in sedinta extraordinara pentru a discuta proiectul celei de-a patra rectificari bugetare. Ministerul Transporturilor (cu un plus de 656,4 milioane lei), Ministerul Muncii (572 milioane lei) si Ministerul Administratiei si Internelor (171,2 milioane lei) vor primi cele mai semnificative sume suplimentare. Ministerul Public (38,6 milioane lei) si Ministerul Educatiei si Cercetarii (42,8 milioane lei) vor fi cele mai reduse, conform proiectului care va fi discutat astazi.
Fonduri suplimentare vor mai fi acordate Ministerului Finantelor (150 milioane de lei), Ministerului Economiei si Comertului (129,7 milioane de lei), Ministerului Justitiei (95,4 milioane de lei), Serviciului Roman de Informatii (77,4 milioane de lei).
La bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, majorarea veniturilor si a cheltuielilor va fi de 247,2 milioane de lei, si, respectiv, 445 milioane lei, rezultand un deficit de 199,7 milioane lei, care va fi finantat din fondul de rezerva constituit in anii precedenti. Deficitul bugetului general consolidat va fi mentinut la 2,5% din PIB, in conditiile revizuirii pozitive a valorii nominale a produsului intern brut prevazut pe anul 2006, la 335,9 miliarde de lei.
"Tinta" de deficit: 2,5%
Tariceanu declara la jumatatea lunii octombrie, ca Guvernul va redistribui la a patra rectificare o parte din fondurile bugetare necheltuite de ministere, catre comunitatile locale, incapacitatea de a utiliza sumele conform proiectelor initiale demonstrand existenta unor probleme la nivelul administratiei.
"Tinta de deficit bugetar nu va fi nici majorata, nici redusa", declara, saptamana trecuta, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu. "Vom vedea in executie ce se intampla. In prezent, bugetul este pe un excedent de peste 1%", a afirmat Vladescu. El a adaugat ca este dificil de apreciat care va fi nivelul deficitului la sfarsitul anului, in conditiile in care sunt multe plati in proces de decontare. "Nu cred ca vom termina anul cu un deficit de 2,5%", a spus Vladescu. Guvernul a efectuat, de la inceputul anului, trei rectificari bugetare, dintre care doua au avut ca efect majorarea deficitului bugetar, de la 0,5% din PIB la 0,9% din PIB si, ulterior, la 2,5% din PIB, pentru a suplimenta cheltuielile de investitii in infrastructura.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.