Tony Blair stringe relatiile cu presedintele pakistanez Pervez Musharraf. Atentatorii islamisti din Marea Britanie au fost antrenati in scolile coranice din Pakistan.

In timpul convorbirilor pe care le-a avut cu generalul Musharraf, la Lahore, premierul britanic Tony Blair a anuntat dublarea ajutorului financiar destinat Pakistanului (de la 348 milioane de euro la 708 milioane). Cea mai mare parte din fonduri va fi folosita in invatamint, pentru a reduce influenta scolilor islamice (madrassa), care raspindesc invatatura coranica si formeaza extremistii religiosi. Sprijinul pe care Marea Britanie il acorda Pakistanului include accesul la baza de informatii a serviciilor secrete britanice.

Londra a anuntat livrarea catre Islamabad a doua elicoptere Mi-17 care sa fie folosite de unitatile antidrog la controlarea frontierei afgane. Cei doi sefi de guvern s-au angajat sa ia masuri eficiente (fara a preciza care) in Afganistan, unde, la cinci ani de la caderea talibanilor, se afla inca 4.500 de soldati britanici.