Mircea Geoana a primit, sambata, doua lovituri usturatoare: Sorin Oprescu si-a anuntat oficial candidatura la sefia PSD, iar tinerii social - democrati au calcat in picioare orice intelegere facuta intre greii partidului si l-au votat in fruntea lor
Mircea Geoana a primit, sambata, doua lovituri usturatoare: Sorin Oprescu si-a anuntat oficial candidatura la sefia PSD, iar tinerii social - democrati au calcat in picioare orice intelegere facuta intre greii partidului si l-au votat in fruntea lor pe Nicolae Banicioiu (sustinut de Victor Ponta), in detrimentul lui Claudiu Manda (protejatul lui Mircea Geoana si Miron Mitrea).
Congresul TSD, desfasurat sambata la Romexpo, a adus rasturnari spectaculoase de situatie. Primul semnal ca tinerii social-democrati au refuzat jocurile de culise dirijate de la centru a venit in jurul orei 15.00. Atunci a picat la vot propunerea de infiintare a functiei de presedinte executiv al Organizatiei, solutie stabilita intre Victor Ponta si conducerea PSD. In fapt, postul ar fi revenit unui protejat al lui Marian Vanghelie, pe numele lui Dragos Nita (seful TSD Bucuresti). Nervos ca nu-i iese jocul, primarul de la cinci a vrut sa ia cuvantul insa a fost oprit de huiduielile tinerilor social-democrati care "l-au poftit" sa plece acasa. "La TSD nu se face asa ceva", le-a spus Ponta tinerilor protestatari. Imediat, invatati de Vanghelie ce sa spuna si cum sa faca, Bogdan Georgescu si Catalin Stochita (finul primarului "care este") au anuntat retragerea candidaturilor din postul de presedinte executiv, respectiv de vicepresedinte TSD. Potrivit unor surse din PSD, Mircea Geoana s-a gandit deja la o metoda de consolare a lui Vanghelie si are de gand ca astazi, in sedinta BPN, sa ofere organizatiei de Bucuresti un post de vicepresedinte in viitoarea conducere a partidului.
Peste doar doua ore, tinerii TSD au ignorat jocul de culise al greilor PSD in privinta alegerii lui Manda. Respingerea acestei candidaturi a reprezentat nu doar o lovitura pentru Geoana, ci pentru toti greii PSD. Acestia stabilisera in urma cu ceva timp regulile si scorul final, in Biroul Permanent National al partidului discutandu-se foarte clar ca seful TSD sa fie desemnat protejatul lui Geoana.
n


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.