Politia britanica ancheteaza cazul unui fost ofiter KGB, refugiat la Londra, care sustine ca a fost otravit de serviciile secrete de la Moscova, transmite BBC. Alexander Litvinenko (foto), un critic al presedintelui rus, Vladimir Putin, a ajuns l
Politia britanica ancheteaza cazul unui fost ofiter KGB, refugiat la Londra, care sustine ca a fost otravit de serviciile secrete de la Moscova, transmite BBC.

Alexander Litvinenko (foto), un critic al presedintelui rus, Vladimir Putin, a ajuns la spital in stare grava, dupa ce a avut o intalnire cu o sursa ce se aratase dispusa sa ii dea informatii despre asasinarea jurnalistei ruse Anna Politkovskaya. Litvinenko s-a intalnit cu ""sursa"" la un restaurant. A primit cateva documente continand diverse nume, iar la cateva ore dupa aceea a inceput sa se simta rau. A ignorat doua saptamani semnalele pe care i le transmitea organismul, iar cand, in sfarsit, a ajuns la spital, starea lui era deja grava. Chelise aproape complet si era slab mort. ""Arata ca un cadavru. Nu poate fi decat opera serviciilor secrete ruse"", spun apropiatii. Cea mai faimoasa otravire avand ca tinta un opozant al lui Putin a fost a actualului presedinte ucrainean Viktor Iuscenko.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.