Sorin Oprescu candideaza impotriva lui Mircea Geoana la congresul din 10 decembrie si incearca sa obtina postul de presedinte al PSD, pe care Ion Iliescu l-a ratat in aprilie anul trecut. Cunoscut ca un apropiat al fostului sef al statului, Opres
Sorin Oprescu candideaza impotriva lui Mircea Geoana la congresul din 10 decembrie si incearca sa obtina postul de presedinte al PSD, pe care Ion Iliescu l-a ratat in aprilie anul trecut.

Cunoscut ca un apropiat al fostului sef al statului, Oprescu a decis sa intre in cursa pentru ca s-a saturat ""sa umble cu cercul pe margine"". Amintindu-si de congresul din 2005, cand Iliescu acuza jocurile de culise ce l-au facut sa piarda in fata lui Geoana cu 530 de voturi la 964, Oprescu a tinut sa precizeze din capul locului ca nu beneficiaza de nici un fel de intelegeri intre grupurile de influenta din partid. ""Nu poti sa fii coerent daca alegerea se face prin negocieri. Pentru ca nu poti sa-i multumesti pe toti si ramai captiv unor grupuri din astea..."", a comentat Oprescu. Intrat in campanie cu o zi mai devreme, Geoana a salutat candidatura lui Oprescu, caci ""un congres fara competitie ar fi un pas inapoi"", dar s-a aratat deranjat de maniera in care acesta a facut anuntul: la televizor si nu, cum ar fi sperat el, in cadrul filialei PSD Bucuresti. Desi batalia dura se anunta intre cei doi, in cursa pentru sefia pesedista ar putea intra si un al treilea pretendent, senatorul Serban Nicolae, un alt apropiat al lui Ion Iliescu. El a candidat pentru postul de presedinte si la congresul de anul trecut, obtinand atunci doar noua voturi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.