Masina de tenis. Tenismanul elvetian, Roger Federer, a castigat ieri Mastersul de la Shanghai, dupa ce l-a invins in finala, scor 6-0, 6-3, 6-4, pe americanul James Blake. Turneul de la Shanghai s-a incheiat asa cum pronosticau specialistii, elvetian
Masina de tenis. Tenismanul elvetian, Roger Federer, a castigat ieri Mastersul de la Shanghai, dupa ce l-a invins in finala, scor 6-0, 6-3, 6-4, pe americanul James Blake. Turneul de la Shanghai s-a incheiat asa cum pronosticau specialistii, elvetianul Roger Federer castigand finala contra ""surprizei"" James Blake, scor 3-0 la seturi, intr-o ora si 37 de minute. A fost un meci dominat clar de sportivul din ""Tara cantoanelor"", care a obtinut cel de-al treilea succes la Masters, dupa cele din 2003 si 2004.
INVINCIBIL. Elvetianul este primul jucator care a disputat a patra finala consecutiva in acest turneu, dupa Ivan Lendl, care a jucat noua finale, in perioada 1980-1988. In editia trecuta, turneul a fost castigat de argentinianul David Nalbandian, care l-a invins in finala pe Federer.
In acest sezon, elvetianul a obtinit trei victorii din patru finale la turnee de Grand Slam, a castigat Mastersul si alte opt turnee din circuitul ATP. In acest an, ""masina de tenis elvetiana"" a obtinut 92 de victorii, fiind infrant doar de cinci ori. Perechea formata din suedezul Jonas Bjorkman si bielorusul Max Mirnai, a castigat finala de dublu a Mastersului, invingand in finala cu 6-2, 6-4, cuplul Mark Knowles (Bahamas) - Daniel Nestor (Canada).
Cuplul invins a participat pentru a opta oara la un turneu de Masters, nereusind sa triumfe niciodata, desi ambii jucatori sunt prezenti numai in concursurile de dublu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.