Complex sovietic. Sansa de a ne revansa in fata reprezentativei Rusiei, care ne-a invins in finala CM 2005, a fost irosita de elevele lui Gheorghe Tadici. Rusia a invins Romania cu 29-28 (13-15), in ultimul act al Cupei Mondiale din Danemarca.
Venita la aceasta Cupa Mondiala cu ganduri mari, echipa de handbal a Romaniei a mers ceas pana in ultimul act al competitiei. Suferind de un adevarat ""complex"" sovietic, romancele nu au reusit sa se impuna, desi au condus in majoritatea timpului, fiind invinse in ultimele minute ale partidei.

AMATORISM. Inceputul partidei a fost dezastruos pentru fetele noastre. Dupa nici patru minute de joc, rusoaicele conduceau cu un neverosimil 4-0. Romania a revenit destul de repede, a egalat, apoi a luat conducerea, iar la pauza scorul era favorabil fetelor lui Gheorghe Tadici, scor 15-13.
Repriza a doua a inceput foarte bine, romancele au condus in permanenta, uneori si la patru goluri diferenta, dar ultimele cinci minute au dezvaluit un intreg arsenal de greseli ale fetelor noastre, care au gafat nepermis. Avand superioritate numerica, handbalistele romance s-au grabit, nefiind in stare sa marcheze, Valeria Motogna-Bese facand fault in atac.
Astfel, in loc sa egalam situatia pe tabela, rusoaicele au stat in atac, au scos o lovitura de la 7 metri, pe care Tereza Paslaru a aparat-o, dar era prea tarziu. Lipsa de luciditate ne-a privat din nou de un rezultat pozitiv, finalul de partida aratandu-ne ca, poate, fetele noastre nu sunt obisnuite sa castige in fata granzilor. Altfel, in finala mica a competitiei, reprezentativa tarii gazda, Danemarca, a invins Ucraina cu scorul de 24-20.