Giulestenii s-au distrat cu o echipa modesta. Antrenorul Razvan Lucescu a improvizat pe partea stanga, insa exact aceasta mutare s-a dovedit a fi cartea castigatoare. Ajunsi in spatele liderului Dinamo, la 11 puncte, rapidistii inca se gandesc la tit
Giulestenii s-au distrat cu o echipa modesta. Antrenorul Razvan Lucescu a improvizat pe partea stanga, insa exact aceasta mutare s-a dovedit a fi cartea castigatoare. Ajunsi in spatele liderului Dinamo, la 11 puncte, rapidistii inca se gandesc la titlu, sperand in alti pasi gresiti ai rivalilor din Stefan cel Mare.
Pentru o zi, capitala fotbalului romanesc s-a mutat la Piatra Neamt. Dupa sedinta de la pranz a Comitetului Executiv al FRF, seara, Ceahlaul a primit vizita Rapidului, care, in cele din urma, a profitat de semiesecul Stelei la Targu Jiu si si-a egalat rivala in clasament.

LUME BUNA. Toata conducerea federala a fost prezenta la tribuna oficiala, in frunte cu presedintele Mircea Sandu. Asa cum a promis, a venit si principalul actionar al giulestenilor, George Copos, care era convins de victoria alb-visiniilor. ""Nu concep decat un succes, desi meciul va fi foarte greu. Suntem echipa momentului si trebuie sa invingem. Ceahlaul este o echipa redutabila pe teren propriu, dovada ca nici Steaua nu a invins aici. Sper sa reusim noi"", spunea, inainte de meci, fostul vicepremier. A existat si un prag psihologic, ultima victorie a Rapidului la Piatra Neamt datand din 30 noiembrie 2003, scor 2-1. Debutul jocului a apartinut gazdelor, insa Doicaru si Ivasca nu l-au putut invinge pe Daniel Coman. Surprinzator, rapidistii au preferat un joc de asteptare, mizand pe contraatacurile lui Zicu, Mazilu si Viorel Moldovan. A fost insa o prima repriza modesta, in care nimeni nu a riscat. Rapid putea deschide scorul totusi, dar Zicu nu si-a calculat pasii si a ratat in careul mic.

SCHIMBARE. Dupa pauza, probabil certati de antrenorul Razvan Lucescu la cabine, rapidistii au fortat, iar Mazilu a ratat in doua situatii. De partea cealalta, nemtenii au mizat tot pe viteza lui Doicaru, care s-a lovit insa de o defensiva destul de sigura. Dupa alte doua tentative esuate, Rapid a reusit sa deschida scorul in minutul 66, prin Mazilu, care a reluat cu capul in plasa centrarea ex-nemteanului Perja. Acesta a reusit sa se descurce excelent pe postul de mijlocas stanga, unde l-a inlocuit pe Artiom Karamian, tinut rezerva de Razvan Lucescu. De altfel, Perja si Mazilu au fost cei mai buni oameni ai giulestenilor. Pana la final, Zicu s-a dezlantuit. Dupa ce s-a mai distrat in cateva randuri cu apararea nemtenilor, l-a servit pe acelasi Mazilu, care a reusit dubla, si a inchis tabela dupa o pasa a lui Maldarasanu. A fost 3-0, iar Rapid a reusit al cincilea succes in ultimele sase partide. ""Este meritul intregii echipe si al familiei Rapid. Jucam numai la victorie, nu ne intereseaza ce fac adversarii"", a declarat Razvan Lucescu dupa victoria de la Piatra Neamt. La randul sau, tehnicianul Ceahlaului, Florin Marin, era dezamagit: ""Ne-a invins o echipa aflata in mare forma"". ""Spionul"" Sichitiu


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.