Telespectatorii vor fi informati mai prompt. Postul tv Antena 1 va fi singurul din Romania dotat cu un elicopter performant. Aparatul de zbor va ajunge in posesia Trustului Intact la inceputul anului viitor.
Antena 1 va fi singura televiziune d
Telespectatorii vor fi informati mai prompt. Postul tv Antena 1 va fi singurul din Romania dotat cu un elicopter performant. Aparatul de zbor va ajunge in posesia Trustului Intact la inceputul anului viitor.
Antena 1 va fi singura televiziune din Romania care va avea elicopter. ""Este o investitie de proportii, de peste un milion de euro, dar absolut necesara pentru o televiziune care doreste sa-si informeze cat mai corect si in timp scurt telespectatorii"", spune Laurentiu Stan, director tehnic Antena 1.
""Posturile importante occidentale de televiziune dispun de aceasta facilitate."" Pentru a avea o imagine de proportii a unui dezastru, cum este un incendiu, o inundatie, sunt necesare inchirierea unui aparat de zbor, obtinerea autorizatiei, proceduri care dureaza foarte mult. ""In plus, autorizatia de zbor nu este data cand conditiile meteo sunt nefavorabile. Antena 1 este singura televiziune care va avea in timp optim imagini din tara, de oriunde are loc un eveniment important, de larg interes pentru public"", declara Laurentiu Stan.

ANUL VIITOR. Elicopterul este produs de Compania Eurocopter, un nume cu rezonanta in domeniu. ""Aparatul va fi dotat cu un sistem destinat aplicatiilor de televiziune, pentru transmisii digitale in direct"", mai afirma directorul tehnic al Antenei 1. Elicopterul este contractat si va ajunge in posesia Trustului Intact la inceputul anului 2007. ""Cand trebuie sa fii acolo si sa vezi bine, te ajuta un elicopter. Cand trebuie sa fii acolo inaintea tuturor, e esential sa ai elicopterul tau. E o dorinta a redactiei, care se implineste in curand. Cu el nu ne vom plimba noi, reporterii sau corespondentii, ci chiar intreaga audienta a Observatorului. Cu el ne va fi mai usor sa va aducem de la inaltime o perspectiva obiectiva asupra lucrurilor pe care altii le-ar dori, poate, ascunse"", declara Lucian Mandruta, editor prezentator al Observatorului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.