Victor Ponta iese la pensie. Din organizatia de tineret a PSD. Locul sau de presedinte al TSD va fi ocupat de Claudiu Manda sau de Nicolae Banicioiu. Favorit e Manda.

Sefia TSD se disputa azi, la Romexpo, intre Claudiu Manda, zis si Miaunel, respectiv Nicolae Banicioiu, zis si Balanel. Cele mai mari sanse le are Manda, el fiind sprijinit de majoritatea filialelor TSD, dar si de citiva seniori cu influenta (Geoana, Mitrea, Hrebenciuc, intre altii).

Atit Manda, cit si Banicioiu sint insa niste ilustri necunoscuti. N-a auzit nimeni de ei, iar acest lucru il spun cel mai bine sondajele de opinie. „Nici Claudiu Manda, nici Nicolae Banicioiu n-au aparut vreodata intr-un sondaj de opinie. Si daca ar aparea, probabil ca n-ar lua mai mult de 5 sau 6% la capitolul notorietate", afirma sociologul Sebastian Lazaroiu.

El considera ca avem de-a face cu un fel de criza a politicienilor tineri, de pina la 35 de ani, singurele persoane care se bucura de notorietate si incredere in sondajele de opinie fiind „tinerii care sint mai degraba aspiranti la pozitiile de seniori - Cristian Boureanu, Cozmin Gusa, Victor Ponta, Raluca Turcan, Daciana Sirbu, Elena Udrea, Olguta Vasilescu si cam atit".

Programul „Avem echipa! Avem valoare!"

Daca in pumni nu se pot bate, Miaunel si Balanel se vor confrunta azi in programe. Spectacolul e fascinant fiindca stilul in care au fost elaborate aceste documente e unul aparte. Iata care sint cele noua puncte din programul lui Banicioiu-Balanel: „1. Superimplicare-superschimbare! 2. Drepti! Dar la stinga! 3. Oamenii fac diferenta. 4. Avem echipa! Avem valoare! 5. Politica poate fi curata! 6. Noi sintem viitorul, PSD! 7. Toti pentru toti! Forta PSD! 8. Problemele noastre cer solutiile noastre! 9. Vorbeste liber! Si vino linga noi!". Nici Claudiu Manda-Miaunel nu s-a lasat mai prejos. El nu are insa un program cu noua puncte, ci unul cu sapte. „Trebuie sa invatam sa fim corecti si loiali!", indeamna Manda, fara sa-si dea seama ca acest punct din programul sau e o dovada a faptului ca, pentru el, tinerii pesedisti sint incorecti si neloiali.