La Palatul Parlamentului s-a reluat ieri traditionala manifestare politico-religioasa „Micul-dejun cu rugaciune".

Au participat 12 parlamentari invitati ai cultelor religioase, precum si Paul si Lia Lambrino, un cuplu obisnuit al actiunilor mondene. Invitat de onoare a fost presedintele Camerei, Bogdan Olteanu. Meniul a cuprins sunculita presata, crenvursti, cascaval, omleta, lapte batut, chiar daca evenimentul a avut loc vineri, in postul Craciunului. Unele fete bisericesti au dat si explicatii privind acceptarea meniului: „Sint ortodox, dar in aceasta dimineata stomacul meu a fost protestant". Au existat si citeva exceptii, citiva preoti care au baut doar ceai sau au tinut post negru. Nici presedintele Camerei nu s-a atins de bucate in scurtul timp petrecut la manifestare.

Deputatul PSD Petre Andea, presedintele grupului de rugaciune, a explicat si el ratiunea meniului mixt: „Am oferit atit mincare de post, cit si normala, pentru ca aceia care au cu adevarat credinta rezista la tentatii".

Din discutiile purtate intre invitati a reiesit ca se intentioneaza construirea unei capele la Palatul Parlamentului, unde senatorii si deputatii cei mai credinciosi sa se poata ruga in voie.