Ieri, cu ocazia lansarii in cursa pentru sefia PSD, Geoana a folosit acelasi slogan cu care Basescu a cistigat a doua oara primaria Capitalei.

„Ca sa citez un personaj celebru va spun acum: dati-mi o echipa ca sa putem continua ceea ce am inceput". Cu aceste cuvinte, Mircea Geoana si-a facut oficial intrarea in cursa pentru sefia PSD. Anuntul aduce aminte in mod izbitor de sloganul cu care Traian Basescu intra in campania electorala pentru al doilea mandat la Primaria Capitalei. „Dati-mi un consiliu ca sa pot continua ce am inceput." Sloganul a fost unul de succes, Basescu cistigind din primul tur. Simpatia lui Geoana pentru presedintele Basescu este de notorietate. Foarte putine au fost momentele in care liderul PSD l-a criticat pe seful statului. Ca sa mai dreaga busuiocul, ieri, Geoana s-a avintat in citeva critici la adresa Cotrocenilor. „Traian Basescu, oportunist si ipocrit cum il stiu, vrea totul. Ar trebui ca toti membrii PD sa-si radieze prenumele si sa se numeasca Traian: Traian Boc, Traian Berceanu sau Traian Blaga. Intr-o singura sedinta, Basescu a luat PD de la stinga si l-a mutat la dreapta", a afirmat ieri Geoana. Ca sa fie si mai convingator, liderul pesedist n-a omis sa vorbeasca si despre pasiunile prezidentiale. „Domnul Basescu are alte placeri in viata, iar noi putem sa-i oferim restaurantele de linga Cotroceni."

Geoana e oltean sau bucurestean?

„Vom veni si la guvernare, vom forma si Guvernul, vom avea si un premier din Oltenia si il vom indeparta si pe Traian Basescu." Mircea Geoana parea ieri sigur pe el. Nu la fel de sigur e ca Mircea Geoana este oltean. Geoana a crescut in Bucuresti, legatura sa cu Doljul fiind doar aceea ca, la vremea respectiva, Dan Ioan Popescu a interzis candidatura perdantului de la primarie pe listele electorale de la Bucuresti. In aceste conditii, se pune intrebarea: la cine s-a referit Geoana cind a spus ca viitorul premier va fi oltean? „La el s-a referit, ca doar nu s-o fi referit la Ioan Calin sau la Valeriu Zgonea", ne-a spus un lider al PSD, care a dorit sa ramina anonim.