Vicepresedintele PD Ioan Oltean nu este de acord cu propunerea secretarului general Vasile Blaga ca functiile de secretar executiv sa fie impartite pe regiuni.

S-a vorbit despre faptul ca organizatiile PD din Ardeal detin un control asupra Biroului Permanent National intrucit o parte dintre functiile din aceasta structura de conducere sint detinute de membri din Ardeal si ca se doreste ca aceste functii sa fie alocate altor regiuni istorice, altele decit Ardealul. Eu nu sint de acord ca doar pe acest considerent trebuie sa impartim functiile din punct de vedere geografic", a declarat ieri vicepresedintele PD Ioan Oltean. Acesta sustine ca locurile ramase vacante in BPN trebuie cistigate pe criteriul notorietatii si al reprezentativitatii. Declaratia lui Ioan Oltean intra in contradictie cu propunerea secretarului general Vasile Blaga, care a cerut ca respectivele noua posturi ramase libere in BPN sa fie impartite pe regiuni: trei pentru Moldova, trei pentru Oltenia-Muntenia, unul pentru Bucuresti si doar unul pentru Ardeal, iar inca unul ramine sa fie negociat intre cele patru zone. Potrivit unor surse din partid, Blaga a facut aceasta propunere, nemultumit fiind de faptul ca la alegerile trecute, din cauza jocurilor de culise, ardelenii si banatenii au cucerit conducerea PD.

Udrea, simplu candidat

In privinta unei eventuale candidaturi a fostului consilier prezidential Elena Udrea pentru un post de secretar executiv, Oltean spune ca aceasta va trebui sa convinga ca poate face fata functiei. Nu se va bucura de facilitati fata de alti candidati doar prin faptul ca o cheama Elena Udrea. Deocamdata exista doar zvonuri ca-si va depune candidatura, dar nu stim exact daca va candida", a conchis Oltean.