57 de membri ai mafiei sicilene, apropiati ai liderului Bernardo Provenzano, au fost condamnati in total la 300 de ani de inchisoare, relateaza mass-media italiana. Sentinta a fost pronuntata de catre un judecator din Palermo, Sicilia, iar condamnati
57 de membri ai mafiei sicilene, apropiati ai liderului Bernardo Provenzano, au fost condamnati in total la 300 de ani de inchisoare, relateaza mass-media italiana. Sentinta a fost pronuntata de catre un judecator din Palermo, Sicilia, iar condamnatii se fac vinovati, printre altele, de protejarea si ascunderea mafiotului Provenzano, in timp ce acesta era dat in urmarire generala. Provenzano, in varsta de 73 de ani, a reusit sa ramana ascuns vreme de 43 de ani, fiind in cele din urma arestat in aprilie, anul acesta, la o ferma izolata de langa oraselul Corleone. O parte din condamnati se fac vinovati si de organizarea calatoriei lui Provenzano in sudul Frantei, unde acesta a fost tratat de cancer sub o alta identitate. Nicola Mandala, creierul acestei operatiuni, a fost condamnat la 13 ani de inchisoare. Cea mai mare pedeapsa, 18 ani de puscarie, i-a revenit insa lui Benedetto Spera, un sef mafiot care controleaza o regiune de langa Palermo. Provenzano, care ar fi preluat conducerea mafiei sicilene in 1993, se afla in momentul de fata detinut la o inchisoare de maxima securitate din centrul Italiei. El este judecat pentru mai multe crime. (C. CIOBANU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.