Mittal Steel Galati ar putea ramine fara autorizatie de mediu daca nu-si va justifica intirzierile din programul de investitii de mediu.

Garda de Mediu Galati a solicitat Agentiei de Protectie a Mediului (APM) suspendarea autorizatiei de mediu a Mittal Steel Galati (fostul Sidex), dupa ce a constatat ca nu au fost indeplinite masurile din programul de conformare. Reprezentantii firmei vor trebui sa prezinte un raport la APM prin care sa justifice intirzierile. ĄDaca nu vor aduce argumente solide, se va considera ca sint in ilegalitate si li se va suspenda autorizatia de mediu", ne-a declarat Gabriel Panaitescu, seful Garzii de Mediu Galati.Potrivit autoritatilor, Sidex a primit anul acesta amenzi de 2,5 miliarde de lei vechi, iar anul trecut a primit cite o amenda la doua saptamini. In majoritatea cazurilor s-a aplicat amenda maxima - 225 de milioane de lei vechi. Sidex a primit autorizatia de mediu in 2002, conditionata de un program de conformare. ĄPina in martie 2007, Mittal Steel trebuie sa indeplineasca toate punctele programului. Pentru acest lucru trebuie sa investeasca aproximativ 70 de milioane de dolari", a explicat Panaitescu.

Mittal Steel a refuzat orice comentariu. Potrivit unui comunicat mai vechi insa, compania a investit deja 41 de milioane, adica 60% din suma totala care ar trebui investita.