Un nou mijloc de contraceptie feminina a sosit in Franta. El se comercializeaza in mai multe tari europene. Made in Olanda, noul contraceptiv, sub forma unui betigas, se introduce sub piele, eliberand in mod constant un hormon contraceptiv. Con
Un nou mijloc de contraceptie feminina a sosit in Franta. El se comercializeaza in mai multe tari europene. Made in Olanda, noul contraceptiv, sub forma unui betigas, se introduce sub piele, eliberand in mod constant un hormon contraceptiv. Contraceptivul asigura protectie imediata si neintrerupta timp de trei ani. Este un implant subtire de aproximativ 4 cm si 2 mm diametru care se introduce sub piele, pe partea externa a bratului. Montarea se efectueaza de ginecolog, cu ajutorul unui dispozitiv steril, sub anestezie locala, intreaga ""operatie"" durand aproximativ trei minute. Actiunea contraceptiva se instaleaza la 24 de ore de la montare. Aceasta metoda de contraceptie prezinta avanaje si dezavantaje. Hormonul eliberat este un progestativ - etonogestrel - de a treia generatie, folosit deja in pilulele estro-progestative de peste 15 ani. In comparatie cu pilulele, acest implant hormonal nu contine estrogen, molecula ce face parte din marea familie a hormonilor SEXUALI. Potrivit testelor, implantul asigura eficienta contraceptiva similara pilulei.
Hormonul eliberat de implant blocheaza ovulatia. Experimentele clinice au aratat ca, in primii doi ani de folosire a implantului hormonal, nu se inregistreaza nici o ovulatie. Dar si in al treilea an de folosire, ovulatiile sunt extrem de rare (3%). O membrana speciala controleaza modul de eliberare a hormonului, care este stocat sub forma de cristale. Producatorul a folosit materiale anti-alergice. AVERTISMENT. Medicul Daniel Popescu avertizeaza ca acest implant poate fi procurat foarte usor. Dar trebuie tinut seama si de contraindicatii in caz de alergie la unul dintre materialele folosite, de insuficienta hepatica. De asemenea exista riscul formarii unor cheaguri de sange pe vasele sanguine.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.