Romania a fost aleasa, joi, la Antalza, Turcia, membru al Consiliului Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (ITU) reusind sa surclaseze tari precum Bulgaria, Cehia, Polonia, Ucraina in lupta pentru ocuparea unui loc in boardul acestui for mondi
Romania a fost aleasa, joi, la Antalza, Turcia, membru al Consiliului Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (ITU) reusind sa surclaseze tari precum Bulgaria, Cehia, Polonia, Ucraina in lupta pentru ocuparea unui loc in boardul acestui for mondial, relateaza NewsIn.
Delegatia Romaniei condusa de Secretarul de Stat Florin Bejan a obtinut 102 voturi si s-a clasat pe locul al doilea, dupa Rusia.
Conferinta plenipotentiara este cel mai important eveniment al ITU, care decide asupra politicii viitoare a Uniunii. Desfasurata o data la patru ani, conferinta stabileste politicile generale, adopta planurile strategice si financiare pentru urmatorii patru ani si alege echipa manageriala a Uniunii, membrii Consiliului si membrii Consiliului de Reglementare Radio.
Romania este membra ITU de 140 de ani si a avut un rol activ, fiind gazda a numeroase evenimente si participand la toate intalnirile si grupurile de lucru. Totodata, Romania va sprijini Uniunea in efortul sau de a asista statele membre in dezvoltarea retelelor de comunicatii si tehnologia informatiei. Pentru indeplinirea acestei misiuni, se mentioneaza in comunicat, MCTI va continua sa inisiste asupra dezvoltarii interne pentru imbunatatirea accesului la mijloacele de comunicatie, mai ales in zonele rurale.
ITU a avut, in primul rand, activitati de standardizare care sustineau cresterea noilor tehnologii precum telefonia mobila si internetul. In prezent, Uniunea este preocupata de structura informationala globala si de designul sistemelor multimedia avansate care converg in combinatii de servicii de voce, date, audio si video. in acelasi timp, ITU gestioneaza spectrul frecventelor radio la nivel mondial, precum sisteme de navigatie pentru avioane si nave, centre de cercetare stiintifice de interes global ori sisteme de comuncatii prin satelit.
ITU are sediul la Geneva si functioneaza sub tutela Natiunilor Unite.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.