Handbalul feminin romanesc a dat din nou lovitura dupa ce si-a asigurat prezenta in careul de asi al celei de-a doua editii a Cupei Mondiale, intrecere gazduita in aceste zile de Aarhus. Dupa ce au trecut in debutul grupei A de Polonia, miercuri sear
Handbalul feminin romanesc a dat din nou lovitura dupa ce si-a asigurat prezenta in careul de asi al celei de-a doua editii a Cupei Mondiale, intrecere gazduita in aceste zile de Aarhus. Dupa ce au trecut in debutul grupei A de Polonia, miercuri seara, tricolorele au spulberat si Suedia, cu 28-20 (16-8), si nu mai pot rata, astfel, accesul in semifinale.
Plecate din tara cu gandul revansei in fata campioanei mondiale Rusia, dar si cu dorinta de a face cat mai rapid uitat esecul din preliminariile europene, handbalistele noastre au reusit un start furtunos in grupa A a Cupei Mondiale, acumuland doua victorii din tot atatea meciuri disputate. De altfel, miercuri seara, la meciul cu puternica echipa a Suediei, tricolorele au realizat o adevarata demonstratie de forta, dominand autoritar intalnirea pana la final. Cu extremele Elisei-Ardean (10 goluri) si Varzaru (7 goluri) in forma maxima, Romania a cucerit, astfel, ambele puncte puse in joc si si-a asigurat intrarea in careul de asi, indeplinind un prim obiectiv propus de antrenorul Gheorghe Tadici. Aseara tarziu, dupa inchiderea editiei, echipa noastra a intalnit galonata selectionata a tarii gazda, Danemarca, intr-un veritabil derby al neinvinselor din grupa A, in vreme ce Ucraina si Rusia s-au luptat pentru sefia grupei B, ambele grupari avand asigurate biletele pentru semifinale. Reamintim ca semifinalele intrecerii mondiale se vor disputa sambata seara, iar finala este programata pentru duminica, invingatoarea urmand sa primeasca un bonus de 25.000 de euro.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.