Papa Benedict al XVI-lea i-a convocat ieri la Vatican pe inaltii prelati ai Bisericii Catolice pentru a decide asupra celibatului obligatoriu al preotilor care depun cereri de autorizatii pentru a se casatori. Recent, arhiepiscopul zambian Milingo a
Papa Benedict al XVI-lea i-a convocat ieri la Vatican pe inaltii prelati ai Bisericii Catolice pentru a decide asupra celibatului obligatoriu al preotilor care depun cereri de autorizatii pentru a se casatori. Recent, arhiepiscopul zambian Milingo a fost excomunicat, dupa ce s-a casatorit si a ridicat la rang de episcop alti patru preoti insurati. Suveranul Pontif a cerut intrunirea de ieri pentru a discuta motivele nesupunerii pastorului de suflete african. Milingo a infuriat Biserica de la Roma in 2001, cind a luat-o de nevasta pe o sud-coreeana. Potrivit lui Milingo, Biserica Catolica are nevoie de preoti insurati, pentru ca doar asa vor creste efectivele clerului. El estimeaza la 150.000 numarul celor care vor adera la miscarea pe care el o conduce - Grupul Preotilor Insurati.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.