Doi politisti care faceau parte dintr-o retea ce procura caziere in schimbul citorva sute de euro au fost retinuti ieri.

Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie au descins simultan ieri, in jurul orei 6.00, la domiciliile a doi angaja
Doi politisti care faceau parte dintr-o retea ce procura caziere in schimbul citorva sute de euro au fost retinuti ieri.

Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie au descins simultan ieri, in jurul orei 6.00, la domiciliile a doi angajati ai Directiei Cazier Judiciar din Inspectoratul General al Politiei. In locuintele acestora au descoperit mai multe caziere in alb, stampilate. Politistii DGA erau pe urmele falsificatorilor de documente inca din luna mai, cind au fost informati ca agentii Daniela Floarea Iordache si Nicolae Cimpeanu fac parte, alaturi de alte sapte persoane, dintr-o retea care furniza ilegal caziere judiciare curate contra cost.

Primele date au dus la Constantin Dinca, fost politist, care era agent de paza in zona Ambasadei Spaniei din Bucuresti. El se oferea sa ajute diverse persoane care intentionau sa plece la munca in strainatate, procurindu-le, in doar doua ore, cazierul judiciar, pentru 200-300 de euro. Agentii Daniela Floarea Iordache si Nicolae Cimpeanu primeau comenzile prin telefon si eliberau cazierele, fara a mai face verificarile necesare si fara sa le treaca in registre. Cei sapte intermediari si agentul Cimpeanu sint urmariti penal sub acuzatia de trafic de influenta, iar Daniela Iordache, pentru luare de mita. Seful Directiei Cazier Judiciar, Dorin Mihaiasa, a fost trimis in fata Consiliului de Disciplina.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.