Vicepresedintele PNL, Gheorghe Flutur, si-a dat ieri demisia prin SMS din conducerea partidului. Flutur nu a parasit insa si PNL, propunand din aceasta calitate ""un parteneriat"" cu Platforma Stolojan - Stoica. Alaturi de fostul viceliberal s-au p

Vicepresedintele PNL, Gheorghe Flutur, si-a dat ieri demisia prin SMS din conducerea partidului. Flutur nu a parasit insa si PNL, propunand din aceasta calitate ""un parteneriat"" cu Platforma Stolojan - Stoica. Alaturi de fostul viceliberal s-au plasat inca 27 de parlamentari si presedinti de organizatii.

Gheorghe Flutur l-a parasit pe Calin Popescu Tariceanu si conducerea PNL, dar nici nu s-a plasat definitiv in gruparea Stolojan - Stoica. El si-a anuntat ieri demisia din functia de vicepresedinte PNL, dar nu si din partid si nici din guvernul lui Tariceanu. Mai mult, nu s-a declarat nici semnatar al Platformei Liberale, ci doar a cerut ""un parteneriat"" intre PNL si initiatorii ei. In discutiile din ultima vreme ale lui Flutur cu Theodor Stolojan si Valeriu Stoica, platformistii au incercat sa-l convinga sa li se alature printr-un gest categoric. Fostul vice liberal si-a negociat insa pana ieri mesajul, avand alaturi inca 27 de parlamentari si lideri de filiale judetene ale PNL, majoritatea semnatari ai Apelului la unitate lansat saptamana trecuta. Din Comitetul Executiv al PNL si-au mai dat ieri demisia deputatii Gabriel Sandu si Florin Popescu, senatorul Cornel Stirbet si liderul PNL Neamt, Gheorghe Stefan. Alaturi de Gheorghe Flutur s-au plasat si senatorii Mircea Cinteza si Ionut Popescu, deja semnatari ai Platformei.

DIVORT. Pe langa crearea ""parteneriatului"" cu Platforma Stolojan - Stoica, ce ar avea ca scop ""identificarea cailor prin care PNL poate sa-si recastige credibilitatea"", Flutur le-a cerut liberalilor din toate organizatiile sa demareze dialoguri cu grupul lui Stolojan. In declaratia pe care cei 28 au lansat-o public se mai arata ca dialogul propus de semnatarii Apelului la unitate este doar unul ""mimat"". ""Divortul dintre conducerea partidului si baza lui este din ce in ce mai evident. Excluderile din PNL, in special ale celor doi fosti presedinti PNL, nemultumesc pe multi membri de partid, care vad in aceasta o diminuare a sanselor electorale ale partidului"", a declarat Flutur, care a acuzat si actuala conducere ca incearca sa-i reduca la tacere pe toti membrii cu idei diferite.

GUVERN. Gheorghe Flutur a precizat insa ca vrea sa ramana ministru, pentru ca vrea sa-si continue proiectele. Asa cum era insa de asteptat, din partea liberalilor au venit invitatiile de a parasi si Guvernul. Calin Popescu Tariceanu a si anuntat de la Oradea ca luni, la Comitetul Executiv va pune in discutie scoaterea lui Flutur din Executiv. Tot de la Oradea, Adrian Iorgulescu, membru al Biroului Permanent al PNL, a sustinut ca platforma lui Theodor Stolojan ""va ajunge o anexa a PD"" si, daca PNL va pierde tot mai multi parlamentari, se poate ajunge la alegeri anticipate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.