ANECDOTA. La doctor vine un amarat. Ce va supara?, intreaba generalistul. Doma€™ doctor, eu am pensie mica. Ma doare..., dar ce nu ma doare. Cam asa, de doua sute, doua sute cincizeci de mii ma doare, ca trebuie sa-mi ramana si de
ANECDOTA. La doctor vine un amarat. Ce va supara?, intreaba generalistul. Doma۪ doctor, eu am pensie mica. Ma doare..., dar ce nu ma doare. Cam asa, de doua sute, doua sute cincizeci de mii ma doare, ca trebuie sa-mi ramana si de mancare. LA PRIMA MEA IESIRE in Vest, la K̦ln, am vazut doi tineri care urinau ziua-n amiaza mare pe zidul sublimei catedrale. Cu oricata cultura germana m-as indopa, imaginea neamtului care se pisa pe magnifica lui catedrala ramane in memorie ca o buba deschisa, fara tratament. NU TREBUIE sa-l culpabilizam prea tare pe Ion Iliescu pentru lucrul pe care, de fapt, nici nu si-a propus sa-l faca: o tara. El partid a vrut sa creeze, un PCR mai bun, si asta a facut, comunismul democratic. Sunt destui si acum care cred in comunismul tolerant, care creste la san o Opozitie rezonabila. Daca Opozitia nu se obrazniceste, e lasata un timp si la Putere. Dar numai cat sa-si dea seama ce-ar avea de pierdut intr-o lupta dreapta. JUST SI TOTUSI ABJECT. Seful tine cheia de la toalete in cui, in spatele biroului sau. Cine merge la veceu e vazut de tot biroul. Dupa timpul pe care-l consuma intre luatul cheii si pusul ei inapoi, in cui, colegii pricep cu ce s-a indeletnicit persoana, ce probleme digestive si de igiena are. Astfel, devin cunoscuti si cei care se slujesc neglijent de toaleta. Uneori, seful discuta cu angajatii ""cazurile"". Cazul doamnei care risipeste hartia, cazul domnului care nu trage apa. ""La noi se face si educatie, spune el, convins ca a inovat, ca a gasit solutia damboviteana pentru civilizarea europeana.""
Din muzica pe care o iubesc, cel mai mult o iubesc pe aceea pe care as vrea sa o interpretez. Uneori ma emotionez atat de tare la interpretarea unor concerte pentru pian, ca la sfarsit sunt mai istovit decat pianistul. Ma consum muscular ascultand muzica. Ce nebunie o mai fi si asta? FRUMOASA, care la 20 de ani masura 1,85 m si-i innebunea pe barbati alintandu-se ca o mignona, juca rolul delicatei si al vulnerabilei, si nu putini erau masculii de 1,70 m care ar fi vrut s-o apere, care o vedeau mititica si neajutorata. La 60 de ani, cu o multime de operatii estetice si foarte fardata, continua sa se prosteasca. Felul ei fandosit de a fi trimite cu gandul la hamesitul Baloun, din Soldatul Svejk, de Hasek si la doamnele din comitetele de binefacere, care le dadeau bomboane soldatilor si-i bateau dragalas pe obraji. Baloun inghitea bombonica si zicea in urma lor: ""Daa€™ obraznice s-au mai facut tarfele de pe-aici!"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.