Presa din Turcia sustine ca antrenorul lui Sahtior a cerut timp de gindire pina la Anul Nou pentru a studia oferta de la Besiktas.

Oligarhul Rinat Ahmetov a facut din Mircea Lucescu unul dintre cei mai bine platiti antrenori din Europa. Chiar daca veniturile romanului, 3,5 milioane din contract si alte bonusuri importante pentru obiective realizate, sint greu de acoperit de alte cluburi, Lucescu senior nu duce lipsa de oferte. Conform cotidianului „Milliyet", conducerea clubului Besiktas l-a contactat pe tehnicianul de la Sahtior in vederea preluarii postului de antrenor principal al echipei din Istanbul, iar romanul a cerut timp de gindire pina la sfirsitul lunii decembrie, ultimele sale contracte nedurind mai mult de doi ani.

Potrivit sursei citate, presedintele gruparii Besiktas, Yildirim Demiroren, se gindeste la antrenorul roman ca la o prima varianta in locul actualului tehnician, Jean Tigana, care a ratat calificarea in primavara europeana dupa ce a pierdut in grupele UEFA cu Tottenham acasa si cu Dinamo la Bucuresti. Jurnalul mentioneaza ca Lucescu le-ar fi spus oficialilor de la Besiktas ca este constient de situatia in care se afla in prezent echipa din Istanbul si ca nu are o bagheta magica, dar ar fi fericit sa lucreze din nou la clubul turc. In plus, Lucescu a mentionat ca are promisiuni de indeplinit si in Ucraina, Ahmetov declarind saptamina trecuta ca romanul isi va duce contractul la final si ca nu vrea sa lase pe nimeni „fara acoperire": „Tot ce vreau de la voi este sa imi dati un termen de gindire pina la sfirsitul lunii decembrie. Imi voi anunta decizia inainte de Anul Nou".

Indiferent de raspunsul lui Lucescu, „Milliyet" sustine ca responsabilii clubului Besiktas planuiesc sa il demita pe Tigana dupa alegerile din ianuarie 2007. Antrenorul francez a precizat ca, in cazul in care Besiktas va renunta la el, conducerea clubului ar trebui sa il pastreze pe succesorul sau cel putin trei ani: „In trei ani au fost aici patru antrenori. Incercam aici sa cladim ceva. Este necesar sa fie schimbat in fiecare an un antrenor? Daca trebuie sa plec, sa fiu demis, succesorul meu ar trebui tinut cel putin trei ani. In acest an am format o echipa noua. La o furtuna mica se spune imediat: «Sa plece unul, sa plece altul». Este corect?".

Bölöni: „Nu sint Mesia" Mult mai aproape de semnarea unui nou contract este Ladislau Bölöni. „Nu sint Mesia, iar daca Ungaria vrea sa ma numeasca antrenor pentru ca imediat o voi duce la Cupa Mondiala, atunci pot s-o uite. Evident, mereu se gaseste un antrenor care alearga la marginea terenului, tipa, se asaza pe banca sau face un atac de cord. Dar, in opinia mea, de 25 de ani, fotbalul din Ungaria nu are nevoie in principal de un manager, ci de altceva", a afirmat Bölöni intr-un interviu acordat „The Budapest Sun". Saptamina trecuta, presedintele Federatiei Ungare de Fotbal (MLSz), Istvan Kisteleki, a declarat ca Bölöni ramine candidatul preferat pentru functia de selectioner al Ungariei, insa a mentionat ca deocamdata nu s-a ajuns la nici un acord cu romanul.