Daca cel mai mare roman este Stefan cel Mare, cine va fi cel mai mare giurgiuvean? Aceasta-i intrebarea! Dupa modelul campaniei ""Mari romani"", giurgiuvenii si-au propus sa aiba propriul simbol. De aceea, un ziar local a declansat actiunea

Daca cel mai mare roman este Stefan cel Mare, cine va fi cel mai mare giurgiuvean? Aceasta-i intrebarea!

Dupa modelul campaniei ""Mari romani"", giurgiuvenii si-au propus sa aiba propriul simbol. De aceea, un ziar local a declansat actiunea de gasire a celui mai mare giugiuvean. Cu siguranta, cheltuielile pentru campania despre care vorbim nu se compara nici pe departe cu banii investiti de Televiziunea Romana in proiectul ""Mari romani"". Dar macar o legatura ""sentimentala"" exista intre cele doua topuri: daca cel mai mare roman a fost Stefan cel Mare, giurgiuvenii se pot mandri ca unul de-al lor, Dimitrie Bolintineanu (de loc din Bolintin Vale) este autorul unor scrieri celebre, care-l au ca erou pe marele domnitor.

IN TOP. Dar sa vedem ce giurgiuveni de frunte se regasesc in lista cu pricina. Primele cinci locuri sunt ocupate de scriitori: Tudor Vianu, Ion Barbu, I.A. Bassarabescu, Emil Gulian si Ion Vinea. Pe locul 17 apare cunoscutul gazetar sportiv Ovidiu Ioanitoaia, care, chiar daca s-a nascut in comuna Peris din judetul Ilfov, se considera din Giurgiu, unde parintii s-au mutat cand el avea 2 ani. Sa ramanem tot la capitolul sport: Daniel Niculae, de loc din comuna Joita, judetul Giurgiu, ocupa locul 34. Nu i-a prea placut lui cartea, dar a ajuns jucator la Auxerre, via Rapid. Gino Iorgulescu, fost presedinte al clubului FC National, apare si el, abia pe locul 54, in lista personalitatilor cu care se mandresc giurgiuvenii.

Nici muzica nu lipseste din acest top. La 13 ani, acordeonistul Vali Craciunescu a debutat pe scena chiar in orasul natal, la etapa nationala a concursului ""Cantarea Romaniei"", cand a obtinut un onorant loc 3, iar concetatenii nu puteau sa-l uite. Folkul are si el un reprezentant in clasament: Tica Lumanare. Manelele ataca in forta, cu trei nume ""grele"": Liviu Pustiua€™, Florin Salam si Vali Vijelie. Cu asa amestecatura de persoane si personalitati suntem curiosi cine va fi declarat cel mai mare giurgiuvean.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.