Comisia de privatizare a RAMI Dacia S.A. a desemnat castigatorul cu care se va negocia contractul de privatizare in persoana Asociatiei Salariatilor RAMI, se arata intr-un comunicat al AVAS. In urma aplicarii grilei de punctare asupra ofertelor, Asoc
Comisia de privatizare a RAMI Dacia S.A. a desemnat castigatorul cu care se va negocia contractul de privatizare in persoana Asociatiei Salariatilor RAMI, se arata intr-un comunicat al AVAS. In urma aplicarii grilei de punctare asupra ofertelor, Asociatia Salariatilor a intrunit punctajul cel mai mare dintre cei doi investitori ramasi in cursa si a fost admisa pentru continuarea negocierilor in vederea finalizarii contractului de vanzare-cumparare a pachetului reprezentand 100% din actiunile RAMI Dacia. Urmare a punctajului obtinut, Electroaparataj S.A. a fost eliminata din procesul de privatizare. Potrivit grilei de punctaj stabilite, oferta financiara a avut o pondere de 70%, iar cea tehnica reprezinta 30% din punctajul final.
Societatea bucuresteana este unicul producator de diamante sintetice din Europa de Sud-Est, aflandu-se pe lista de prioritati AVAS pentru 2006. Privatizarea RAMI se va face prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile.
In cadrul procesului de privatizare, AVAS urmareste sa stabileasca, impreuna cu noul investitor, cateva conditii contractuale esentiale pentru viitorul RAMI Dacia, printre care pastrarea numarului de salariati, efectuarea de investitii in societate, continuarea activitatii de baza, precum si interdictia valorificarii activelor in scop imobiliar. RAMI Dacia a fost lansata la privatizare in data de 20 septembrie 2006.
In 16 octombrie, la data-limita de depunere a ofertelor s-au depus 3 oferte din partea Electroaparataj, Asociatia Salariatilor RAMI si SD Ch Finkelstein&Co, Belgia. Societatea belgiana a fost eliminata de la procesul de privatizare deoarece nu a depus toate documentele pana la data-limita de 16 octombrie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.