Operatiunea "ziaristul" a inceput miercuri de la ora 15.00 si a durat pana joi la ora 3.02. Acuzat ca a sustras nelegal informatii secrete ale Politiei, desi acestea au fost postate pe Internet de un ofiter de la IJP Hunedoara, directorul de la Gazet
Operatiunea "ziaristul" a inceput miercuri de la ora 15.00 si a durat pana joi la ora 3.02. Acuzat ca a sustras nelegal informatii secrete ale Politiei, desi acestea au fost postate pe Internet de un ofiter de la IJP Hunedoara, directorul de la Gazeta Vaii Jiului a fost de acord cu aceasta operatiune. "Au adus un specialist cu aparatura speciala adusa din SUA care, cu ajutorul unui soft special, poate identifica cel mai mic amanunt, fiecare accesare de pe computer-ul meu. Programul folosit arata clar ce documente am descarcat, cum au ajuns in posesia mea, de unde le-am descarcat, ce program am folosit, cand au fost copiate si cand au fost sterse. Raportul tehnic a fost scris pe 910 pagini, iar la sfarsit au constatat ca am fost sincer cand le-am spus ca le-am sters si le-am predat Politiei", ne-a declarat Catalin Docea (foto). Anchetatorii au descoperit ca in calculatorul ziaristului ajunsesera nu mai putin de 1168 de fisiere si fragmente de documente apartinand politistului.
"Depasit de tehnica"
Cu toate acestea, Catalin Docea va mai bate o data drumul Parchetului. "Luni ma voi prezenta la Parchet pentru a da o declaratie in scris, conform procedurii. Dupa ce mi se va da solutia NUP (neinceperea urmaririi penale n.n.) voi face o plangere impotriva politistului pentru denunt calomnios", a precizat Docea pentru ZIUA. Ziaristul s-a aratat indignat de faptul ca politistul l-a acuzat ca a obtinut ilegal informatiile. "In plangerea sa, ofiterul (subcomisarul Aurel Buruiana n.n.) sutine ca cineva i-ar fi spart fisetul pe data de 29 octombrie. Culmea este ca eu descoperisem informatiile pe 28 octombrie. Politistul a declarat ca cineva ar fi luat acele informatii si mi le-ar fi dat mie. El nu stia ca exista un soft care inregistreaza tot: si data si ora cand ti-au intrat datele pe calculator. El a declarat ca nu se poate ca eu sa intru in posesia acelor date asa cum am spus ca am accesat cuvantul "Petrosani", el sustine in declaratie ca ar fi trebuit sa accesez alte cuvinte de legatura. Probabil ca omul este depasit de tehnica, pentru ca si un copil de 9 ani ar fi putut accesa acele date", a concluzionat Catalin Docea. Cazul politistului este cercetat separat de cel al ziaristului de Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Alba Iulia, institutia superioara celor din Hunedoara.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.