Comunitatea bucatarilor
s-a imbogatit de ieri cu 74 de maestri in arta culinara, iar cea a cofetarilor - cu
10 maestre.

Examenul de maestru in arta culinara a inceput luni, 13 septembrie, si s-a incheiat ieri cu medalierea celor 84 de bucatari si cofetari care s-au prezentat la concurs. Primele doua zile au fost dedicate pregatirii concurentilor de catre cei care au deja aceasta distinctie. Apoi a inceput ce era mai greu: prepararea si prezentarea unui meniu de doua persoane. Concurentii au trebuit sa tina cont de o multime de reguli, de la igiena si curatenia la masa de lucru pana la cunoasterea procedeului tehnologic. Toate acestea au fost atent verificate de comisiile de jurizare. In final, aspirantii la titlu s-au prezentat in fata juriului si si-au etalat preparatele. Emotiile si-au spus cuvantul, pe fata multor concurenti, cu multi ani de meserie in spate, s-au vazut fericirea, dar si teama ca poate ceva nu a fost pe placul juriului.