Conflictul din interiorul PNL si dintre PNL si PD isi pune amprenta pe concursul de ocupare a posturilor de manageri in spitalele publice. Directorul general interimar al Spitalului Clinic Judetean Oradea, doctorul Tiberiu Bondar, a renuntat sa se ma

Conflictul din interiorul PNL si dintre PNL si PD isi pune amprenta pe concursul de ocupare a posturilor de manageri in spitalele publice. Directorul general interimar al Spitalului Clinic Judetean Oradea, doctorul Tiberiu Bondar, a renuntat sa se mai prezinte la concursul desfasurat la Cluj, acuzand presiuni politice din partea PNL.

PARADOX. Reactia lui Bondar este ciudata, in conditiile in care el a fost numit interimar chiar de ministrul liberal Nicolaescu. ""In urma cu aproape trei saptamani am primit semnale ca nu sunt dorit la conducerea spitalului si ca liderii PNL Bihor se pregatesc de instalarea in functia de director a economistului Emil Popovici"", a declarat Bondar. Pentru postul de manager al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti au fost trei candidati, printre care conf. dr. George Iana, interimarul nominalizat de Nicolaescu, si un consilier PD de la Primaria Generala. Conf. dr. Iana era optimist cu rezerve, admitand ca ""80% este un concurs corect"". Cei mai multi candidati, respectiv patru, s-au inscris pentru postul de manager la Spitalul Colentina, printre care fostul director, conf. dr. Sorin Simion, si actualul director interimar, economistul Petre Cosoreanu.

Peste 500 de persoane s-au inscris la concursul pentru ocuparea celor 429 de functii de manager din spitalele publice. Sunt insa 27 de spitale pentru conducerea carora nu s-a inscris nici un candidat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.