Jamaica ii da sirbului un milion de dolari pentru a ajunge la Mondiale.

Bora Milutinovici, 62 de ani, este singurul antrenor din istorie care a condus cinci selectionate diferite la turneele finale ale Cupei Mondiale: Mexic (1986), Costa Rica (1990), Statele Unite (1994), Nigeria (1998) si China (2002). Brandul sirbului a determinat conducerea Federatiei din Jamaica sa-i ofere un contract pe patru ani, obiectivul vizat fiind prezenta la Mondialele din Africa de Sud.

„Mercenarul" Milutinovici avusese primele runde de negocieri in octombrie, el revenind in insula pentru finalizarea negocierilor la amicalul sustinut de Reggae Boys cu nationala din Peru (1-1). El il inlocuieste pe jamaicanul Carl Brown, cel care a asigurat, in ultimele trei luni, interimatul dupa plecarea lui Wendell Downswell, demis dupa ce Jamaica a ratat calificarea la CM 2006. Bora Milutinovici nu a mai pregatit nici o echipa din luna octombrie 2005, cind a fost concediat de clubul Al-Sadd din Qatar, in urma rezultatelor slabe inregistrate de elevii sai.

Reteta ignorata de Federatia din Romania a functionat ireprosabil la alte nationale. In afara lui Milutinovici, sa amintim titlul european cistigat de germanul Otto Rehhagel cu Grecia in 2004, recalificarile la CM obtinute de brazilianul Carlos Alberto Parreira cu Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudita sau Kuweit sau turneele finale de exceptie realizate de olandezul Guus Hiddink cu Australia si Coreea de Sud sau rezultatele bune inregistate in aceasta campanie preliminara a Euro 2008 cu Rusia.